Magazin

Sećate se majke i sina koji su živeli u kolima na pumpi? Dobili su stan i posao!

Kompanija CarGo objavila je da je obezbedila stan i posao majci i sinu koji su živeli u kolima na pumpi, u Beogradu.

Bivša operska pevačica Lidija Deak i njen sin, bivši baletski igrač Nikolaj Radev, živeli su u automobilu na pumpi u Beogradu, a kada su mediji izvestili o njihovoj teškoj životnoj priči, direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić obezbedio im je krov nad glavom, a sada i posao, navedeno je u saopštenju.

Guberinić je izjavio da je ponosan na sve uspehe kompanije, ali da nijedna Forbsova lista ne može da se poredi sa “listom” humanosti, na koju se dospeva kada pomognete drugome.

– Nakon plaćenog stana, simbolično smo na dan Nikolajevog rođendana odlučili da im poklonimo ono što im je trenutno najpotrebnije, a to je finansijska stabilnost kroz uposlenje u našem sistemu. Ovim gestom smo još jednom pokazali da nismo samo tu da spajamo ljude preko aplikacije, već da je CarGo zaista deo svake porodice – kazao je Guberinić.

car-go

Kako je navedeno u saopštenju, Guberinić je otišao do pumpe na Autokomandi i upoznao Lidiju i Nikolaja koji su osam meseci jeli i spavali u svom “domu na četiri točka” starom 30 godina i živeli od socijalne pomoći u iznosu od 10.000 dinara mesečno.

– Ne mogu da opišem šta je Vuk učinio za nas. Potpunim neznancima pružio je ruku kada smo bili očajni i kada smo izgubili svaku nadu i veru u humanost drugih ljudi – rekla je Lidija Deak.

Prema njenim rečima, direktor CarGo je u vreme vanrednog stanja njoj i njenom sinu obezbedio plaćen, čist i pristojan stan u Beogradu, a sada povodom rođendana njenog sina i najveći poklon – uposlenje za Nikolaja u CarGo sistemu.

Nikolaj Radev je zahvalio direktoru CarGo na uposlenju i istakao da se raduje što će moći da brine o svojoj majci i da održava domaćinstvo bez brige da li će imati dovoljno novca da prežive mesec.

– Pored krova nad glavom, sada ćemo konačno moći i da budemo finansijski stabilni i nezavisni i da se konačno vratimo normalnom životu – rekao je Radev.

Prema rečima Lidije Deak, zbog finansijskih problema pre skoro četiri godine preselila se sa sinom iz Bugarske u Beograd, kada su živeli kao podstanari, ali su ostali na ulici kada više nisu mogli da plaćaju kiriju.

Lidija (70) i Nikolaj (48) imaju dvojno državljanstvo, srpsko i rusko i poseduju lične karte Republike Srbije.

Ona je rođena u Beogradu, ali je još kao beba sa majkom Ruskinjom otišla u Bugarsku.

Punih 38 godina bila je operska pevačica u Nacionalnoj operi i baletu u Sofiji, a njen sin Nikolaj bio je baletski igrač.

Baka Stana (80) iz Novog Sada živi od 1.500 dinara i danima jede suv hleb jer nema ko da joj kupi svež

Izvor: Beta

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

234 Shares
234 Shares
Share via
Copy link