Osoblje domova za stare izašlo na ulice, protesti na više mesta u Parizu VIDEO/FOTO

Zaposleni u mnogim francuskim staračkim domova protestovali su danas širom Francuske zahtevajući veće plate usred krize sa koronavirusom.

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2020.

07:36

Osoblje domova za stare izašlo na ulice, protesti na više mesta u Parizu VIDEO/FOTO
Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Demonstranti su se okupili ispred domova u vlasništvu grupe Korian u Parizu, Lilu i drugim francuskim gradovima kao odgovor na poziv nekoliko krajnje levih sindikata, javlja AP.

Korian je jedan od lidera na tržištu u pružanju nege za starije osobe. Ima više od 850 objekata u Evropi, u kojima je zaposleno preko 53.000 ljudi, a brinu o oko 300.000 ljudi u Francuskoj, Nemačkoj, Belgiji, Italiji, Holandiji i Španiji.

U Francuskoj, gde upravlja sa gotovo 300 domova za negu starih, Korian se suočava sa nekoliko tužbi porodica koje su izgubile voljene tokom pandemije korona virusa. Tužioci su otvorili i policijsku istragu.

Francuska je zabeležila više od 14.000 smrtnih slučajeva od posledica kovid-19 među stanovnicima staračkih domova.

To predstavlja gotovo polovinu ukupnog broja preminulih u zemlji, kojih je više od 28.300.
Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus
Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: