Youtube dodaje podsetnik za spavanje

Youtube je najavio uvođenje nove funkcije u njihovoj aplikaciji za gledanje video snimaka.
Youtube dodaje podsetnik za spavanje
Foto: Pixabay
Ova nova funkcija trebalo bi da podseća korisnike uveče da je kasno i da se isključe sa platforme, jer je vreme za spavanje.
 
Nova funkcija pridružiće se onima koje već postoje u okviru ideje "odmori se", a namenjene su pauziranju od upotrebe uređaja i interneta, u okviru Google-ove inicijative za digitalno blagostanje.
 
Krajnji cilj ovakve funkcije, ali i drugih u okviru inicijative Google-a jeste da na neki način nateraju korisnike da odgovornije koriste Google proizvode. 
 
Koliko se upotreba ovih tehnologija povećala poslednjih godina, govori i podatak da je Youtube u poslednje dve godine poslao oko tri milijarde podsetnika "odmori se", gde je primećena prekomerna upotreba njihovih servisa.
 
Uz podsetnik da je vreme za spavanje, Youtube je omogućio da korisnici sami podese određeno vreme za prestanak gledanja video snimaka. U podešavanjima će korisnici moći da postave vreme početka i završetka, uključujući i niz drugih opcija i parametara. 
 
Naravno, biće omogućeno da prihvatite podsetnik, ali i da ga odbijete ako želite da nastavite gledanje. 
 
Funkcija će biti dostupna za Android i iOS aplikacije u toku nedelje, ali će verovatno biti potrebno neko vreme da sve postane funkcionalno i stabilno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).