Region

0

Opozicioni poslanik Stanivuković podneo deset krivičnih prijava protiv visokih funkcionera RS

Autor: IG

Izvor: Beta

Opozicioni poslanik Stanivuković podneo deset krivičnih prijava protiv visokih funkcionera RS

Izvor: Foto: freeimages.com


Stanivuković je podneo prijavu protiv Dodika i ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača zbog, kako je navedeno u dokumentu, neovlašćenog prisluškivanja i tonskog snimanja.

On je novinarima rekao da je Dodik na sednici Narodne skupštine RS javno rekao da prisluškuje opozicione poslanike.

"Ukoliko ne budem pozvan posle određenog vremena, sedam ili osam dana, izneću određene tvrdnje iza kojih stojim kao čovek, koje tačno govore da se opozicija i ja kao pojedinac prisluškujemo. Odgovorno tvrdim da imam to. Čekaću nekoliko dana da vidim da li će institucije da urade svoj posao", rekao je Stanivuković.

Zbog sumnje da je zloupotrebio položaj i ovlašćenja, Stanivuković je prijavu podneo protiv premijera RS Radovana Viškovića i ministra zdravlja Alena Šeranića zbog nabavke pokretne bolnice u vreme pandemije korona virusa.

"Imamo slučaj pokretne bolnice koja još nije nabavljena, ne znamo zašto nema medicinske opreme, a puna dva meseca se montira", naveo je Stanivuković.

Prijavu je podneo i zbog, kako je navedeno, zloupotrebe u postupku javne nabavke protiv turističke agencije "Travel for fun" i direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislava Zeljkovića.

Krivičnu prijavu je podneo i protiv ministarke za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenke Golić te gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića zbog "nesavesnog rada u službi" u vezi sa zagađnjem životne sredine piralenom u krugu banjalučkog "Incela" i "nepostupanja po zdravstvenim propisima" u još nekoliko slučajeva.

Zbog, kako je nevadeno, zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja, Stanivuković je prijavu podneo protiv nekoliko osoba iz Centra za socijalni rad Banjaluka.

Iz Stanivukovićevog pravnog tima su najavili mogućnost podnošenja još jednog broja prijava.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR