Programi

WhatsApp testira mogućnost dodavanja kontakata QR kodovima

WhatsApp testira mogućnost dodavanja kontakata QR kodovima
Foto: N.N. | WhatsApp testira mogućnost dodavanja kontakata QR kodovima

​Ukoliko vam pomisao da ukucate nečiji broj telefona, manuelno, izgleda praistorijski po 2020 standardima, onda bi WhatsApp mogao da vam olakša život.

Izvještaj WABetaInfo tvrdi da nova beta verzija dodaje podršku za korišćenje QR kodova koji će vam omogućiti brzo i lako dodavanje novih kontakata. Testeri na svojoj stranici sa podešavanjima mogu da vide mali QR kod koji novi potencijalni prijatelj može lako da skenira da bi dobio vaš broj i ID. Još bolje, kako bi se spriječile zloupotrebe, QR kod se može opozvati (neograničen broj puta) ako ga neko podijeli online ili je na neki drugi način nestašan.

Ovo nije prvi način na koji WhatsApp koristi QR kodove, i već ih koristi za brzu prijavu na online klijenta platforme. Još nije jasno da li će ova funkcija doći do svih korisnika WhatsApp-a kojih ima preko dvije milijarde, ali ako je već stiglo na testiranje, vjerovatno će se pojaviti prilično brzo.

Naravno, nije jasno kako će to funkcionisati ako neko s kim ne želite da razgovarate zatraži vaš QR kod – jer nije tako jednostavno kao kada im date lažni broj.

(Engadget)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije