Dole "Ali" 1Foto: Stanislav Milojković

Obavestivši se iz štampe da Sergejev PSG još nije skupio 10.000 potpisa koliko je potrebno da bi se podastrla izborna lista i da je potpisivanje jako negde „na polovini“, zapitah se 1. da li to u Srbiji nema 10.000 slobodnih građana ili je to 2. ujdurma „aktivnih bojkotaša“ koji ubacuju klipove u točkove Sergejeve revolucije od kojih se, koliko mi je poznato, niko nije zapitao kako to da Vučić, ako je već „potplatio“ PSG, nije PSG-u za 15 minuta prikupio bar 25.000 potpisa.

Okanimo se teorija zavere. „Aktivni bojkot“ je mit lažniji od mita da je Vučić potkupio Sergeja. Nema naprosto slobodnih građana, pa to ti je. A da u Srbiji nema – ne 10.000, nego ni 500 slobodnih građana – uverio sam se onog već opisanog majskog popodneva na gumnu ispred Kozačkog Rajhstaga, gde se beše okupilo pedesetak slučajnih prolaznika i pet-šest penzionera.

Ali bio je policijski čas, bezbeli će zagrajati podfamozne drkadžije. Pa šta ako je bio policijski čas? Ideja (kilavog) protesta i jeste bila da se policijski čas prekrši i da se Vučiću u fazi Vrhovnog Antivirusa pošalje poruka – možeš kako hoćeš, nećeš moći dokle hoćeš.

Umesto toga, masovnim neizlaskom (po njihovoj slobodnoj proceni) slobodnih građana na Kozačko gumno Vučiću (u to vreme dobrano uzdrmanom) poslata je sledeća poruka: možeš, brate, i kako hoćeš i dokle hoćeš, a mi ćemo se „buniti“, „savladavati strah“ i „pružati otpor“ tako što ćemo napušavati Basaru kad usklikne „udri, Vučiću, ruka ti se pozlatila“.

Nije tu kraj podfamozne graje i zloupotrebe rečce „ali“, koju bih, samo kad bih mogao, izbacio iz rečnika srpskog jezika i zakonom zabranio.

Ali opozicionari su – zagrajaće podfamoznost – IZRIČITO naglasili da „ne pozivaju“ građane pred Kozačku skupštinu. Ma je li bogati.

Ta nemoj mi kasti. To „nepozivanje“ je bilo sračunato na to da se Vlasi na vlasti ne bi dosetili – iako je nada u masovni dolazak naravno tinjala – ali, kako videsmo, nisu se dosetili Vlasi antiprotivni vlasti.

Vidi, međutim, vraga. Izgleda da je na masovni dolazak slobodnih građana više nego opozicija računala vlast, jer je po Pionirskom parku i sokacima oko Kozačke skupštine preventivno rasporedila nekoliko falangi neslobodnih građana, pripravnih da po svaku cenu od 1.000 RSD odbrane državu, žene i krave.

U petak se – gostujući u emisiji Među nama – požalih Radi Đurić da tokom vanrednog stanja niko od opozicionara, uključujući i vođu slobodnih građana, Sergeja, nije pet sitnih para davao na moju inicijativu da se bar upriliči potpisivanje peticije protiv biološki rasističke uredbe o utamničenju osoba strarijih od 65. Rada inače nije poznata po dlaci na jeziku, ali je i ona pribegla rečci „ali“.

Ali, rekla je RADA, SNS je pripretio Đilasu (koji se jedini beše drznuo da nešto zucne na tu temu) da će ga „optužiti za stotine i hiljade smrti“.

Ne znam šta da kažem osim udri, Vučiću, ruka ti se pozlatila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari