Vesti

0

Sindikat Sloga protiv pretnji portalu Kolubarske.rs

Autor: KP

Izvor: Beta

Sindikat Sloga protiv pretnji portalu Kolubarske.rs

Sloga u saopštenju navodi da je direktorka pretila tužbom portalu Kolubarske.rs povodom teksta "Direktorka doma zdravlja se oglušila o Naredbu Ministarstva zdravlja", objavljenog na osnovu saopštenja Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Sloga.

"Umesto da odgovori na činjenice koje je sindikat izneo u saopštenju, direktorka je počela da preti tužbom , pa sindikat "Sloga" ovu neosnovanu i zakonski neutemeljenu pretnju smatra direktnim pritiskom na slobodu javnog informisanja o čemu bi trebalo da se oglase i osude i novinarska udruženja", navela je Sloga.

Sindikat tvrdi da Antićeva nije postupila u skladu sa naredbom ministarstva u kojoj jasno stoji da se zaposleni primaju u radni odnos na neodređeno vreme, već je, kako su rekli "bahatošću i samovoljom jednom broju medicinskih radnika dala da potpišu ugovor o radu na određeno, a sa nekim radnicima je raskinula ugovore o radu.

"Direktorka Doma zdravlja Valjevo je tipičan primer one grupacije koja, kada je imenuju na javnu funkciju misli da je taj posao njena privatna imovina i u tom duhu se i ophodi", ocenila je "Sloga".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR