Suđenje za ubistvo Đurovića: Vesković nudio jemstvo, tužilaštvo se protivi

Tanjug

25. 05. 2020. u 11:42

Suđenje dvojici optuženih za ubistvo Blaža Đurovića (39) 10. marta 2018. godine na Dušanovcu, Darku Veskoviću i Nemanji Ivanovu, odloženo je danas za 29. jun pred Višim sudom u Beogradu

Суђење за убиство Ђуровића: Весковић нудио јемство, тужилаштво се противи

Foto Depositphotos

Suđenje dvojici optuženih za ubistvo Blaža Đurovića (39) 10. marta 2018. godine na Dušanovcu, Darku Veskoviću i Nemanji Ivanovu, odloženo je danas za 29. jun pred Višim sudom u Beogradu.


Do odlaganja je došlo zbog izostanka Ivanovovog branioca koji danas prisustvuje završnici suđenja grupi Darka Šarića, u postupku za pranje para, ali je međutim odbrana Veskovića ponudila dopunu jemstva za odbranu sa slobode.


Veskovićeva porodica nudi kao jemstvo da on neće pobeći do kraja postupka, 40 miliona dinara u nekretninama, kroz upis hipoteke.



Tužilaštvo se usprotivilo tom predlogu, a konačnu odluku doneće sud u narednom periodu.


Vesković i Ivanov su u pritvoru više od dve godine i negiraju krivicu i povezanost za ubistvom Đurovića.


Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.


Optuženi su da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.


Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.


Mediji su preneli da je Đurović ubijen ispred kuće rođenog brata Saše u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu.


Ivanov je u februaru 2018. godine pravosnažno osuđen na dve godine zatvora za krivično delo lake telesne povrede (u tu kaznu mu je uračunata i ranije izrečena kazna zatvora u trajanju od osam meseci po pravnosnažnoj presudi) zbog učešća u sukobu u beogradskom hotelu "Majdan" u januaru 2015. godine, kada je ubijen Vladan Veličković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije