Suđenje Šariću odloženo 24. put

Izlaganje završnih reči na suđenju Darku Šariću i njegovih 16 saradnika optuženih za "pranje" 22 miliona evra u Srbiji, danas je ponovo odloženo zbog izostanka pojedinih branilaca i optuženih, pa je tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo da se u odnosu na njih razdvoji postupak kako bi se krenulo sa završnim rečima.
Suđenje Šariću odloženo 24. put
Foto: 021.rs
Suđenje je odloženo za petak, kada se očekuje i odluka suda o razdvajanju postupka prema Andriji Krloviću i Marku Daboviću.
 
Danas su izostali - jedan advokat koji je na godišnjem odmoru, drugi, koji nije opravdao izostanak, kažnjen je sa 100.000 dinara. Dabović i njegov advokat iz Crne Gore nisu mogli da dođu na suđenje, a Dabović je dostavio lekarsku dokumentaciju da je bolestan.
 
Da bi se suđenje održalo potrebno je da budu prisutni svi okrivljeni i njihovi branioci, a sud ima mogućnost da u odnosu na one koji izostanu razdvoji postupak i nastavi sa suđenjem.
 
Ovo je, inače, 24. put kako se suđenje za "pranje" novca od prodaje droge odlaže. Izlaganje završnih reči odlaže se od septembra 2019. godine.
 
Šarić se, nakon višegodišnjeg bekstva, 18. marta 2014. godine predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.
 
Šarić je u drugom postupku zbog organizovanja grupe za krijumčarenje droge kokain, u decembru 2018. godine osuđen na 15 godina zatvora i sada se čeka odluka Apelacionog suda po žalbama u tom slučaju.
  • Prle

    25.05.2020 14:15
    Ahaha
    Promenili uvoznika i ovlastenog distributera!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.