Bertomeu predložio, ovo je odluka Evrolige!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 25.05.2020.
11:54
Izvor: Sportske.net

Prve informacije stigle, ali izgleda da je odluka doneta!

marca.com
marca.com

Povezane vesti

Informacije od pre nekoliko minuta govore da je odluka doneta, odnosno da je Bertomeu predložio prekid Evrolige i Evrokupa.

Naime, grčki mediji izveštavaju da je čelnik sugerisao prekid sezone, što drugim rečima znači da nema nastavka Evrolige i Evrokupa.

Očigledno, ispoštovana je želja igrača i klubova, bilo je teško organizovati završnicu, tako da će sezona biti završena. a američki košarkaši se neće vraćati u Evropu.

Danas, kako smo rekli, neće biti poznat spisak učesnika naredne sezone, ali se učesnici iz prošle nadaju da će sve ostati isto, mada postoji mogućnost da liga bude povećana na 20 klubova.

To ne znači da bi dva srpska tima bila u eliti, mada se i Partizan nada, no otkazivanjem Evrokupa, crno-beli su izgubili šansu da se domognu Evrope.

Kazino


Recimo i to da će ovo najverovatnije značiti kraj ABA lige, nema potrebe da se rizikuje, igra preostalo kolo, ali i plej of, jer ni titula šampiona ne donosi ništa kada je plasman u elitu u pitanju.

Današnja odluka, iako je tek poznata osnovna informacija znači i završetak košarkaške sezone u Evropi.

Isitina Španci se nadaju da će igrati, ali čini se da bi posle ovoga i oni mogli da otkažu prvenstvo. Inače, predlog je Bertomeu uputio klubovima koji imaju licencu, u pitanju je 11 timova, Real, Barselona, Baskonija, Efes, Fener, Olimpijakos, Panatinaikos, Makabi, CSKA, Armani, Žalgiris, oni i čine izvršni komitet.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Monday, 25.05.2020
12:51

Cuj titula ne donosi nista...kako ne donosi? Pare, trofej...koga vi zezate?