PLANIRALI STE DA U GRČKU OTPUTUJETE KOLIMA? U vašem automobilu može biti SAMO DVOJE LJUDI!?
Foto: Shutterstock

Stroge mere propisane su i za autobuse

PLANIRALI STE DA U GRČKU OTPUTUJETE KOLIMA? U vašem automobilu može biti SAMO DVOJE LJUDI!?

Društvo -

Svi koji ovog leta odluče da putuju u Grčku na more moraju znati da u ovu zemlju ne mogu ući ukoliko se u automobilu nalaze više od dve punoletne osobe (vozači jedan putnik), najnoviji su zdravstveni propisi grčkog ministarstva turizma!

Obavezne maske

Jedini izuzetak biće porodice sa maloletnom decom ioni će moći zajedno da putuju. Stroge mere propisane su i za autobuse, u kojima će se broj putnika smanjiti za 50 odsto, svako drugo sedište mora da bude prazno.

Da stvar bude gora, tokom celog putovanja turisti će morati da nose zaštitne maske, a klima u autobusima neće smeti da se uključuje.

Prema novim grčkim propisima, putnici u autobusima sedeće sami na po dva sedišta da bi se ispoštovala 'socijalna distanca'.

Tako će autobusi od 50 mesta smeti a prevoze najviše 25 putnika, ok će autobusi na sprat umesto 70 putnika smeti da prevoze njih 35.

Takođe, u autobusima je propisano i obavezno nošenje zaštitnih maski u toku celog putovanja. Na vratima mora biti obezbeđeno dezinfekciono sredstvo za putnike i osoblje, a preporuka je da se postave paravani od pleksiglasa kojima će vozači biti potpuno odvojeni od putnika.

Prema novim propisima, vozači autobusa neće smeti da uključuju klima uređaje, već će se u toku celog puta vozilo prirodno provetravati otvaranjem prozora ili šibera.

Kako će to izgledati u julu i avgustu kada temperatura i noću ide i preko 30 stepeni možemo samo zamisliti.

Ostanite u Srbiji

Rigorozne mere moraće da se poštuju i u kombijima i minibusevima. Prema propisima, kod vozila koja imaju sedam sedišta maksimalan broj putnika biće dva plus vozač!

Vozila sa devet sedišta moći će da prime pored vozača još tri putnika. Nema nikakve sumnje da će ovakva ograničenja putovanja znatno poskupeti turističke aranžmane za Grčku.

(Kurir.rs/Informer)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track