Bilans u Srpskoj: Preminulo dvoje, petoro pozitivno

NovostiOnline/O.M.

25. 05. 2020. u 09:23

U poslednja 24 sata u Republici Srpskoj preminula su dva muškarca koji su bili pozitivni na virus korona, što je ukupno 104. smrtni slučaj

Биланс у Српској: Преминуло двоје, петоро позитивно

Foto D. Pozderović

U poslednja 24 sata u Republici Srpskoj preminula su dva muškarca koji su bili pozitivni na virus korona, što je ukupno 104. smrtni slučaj.


Radi se o 71-godišnjaku koji je umro u UKC RS i 57-godišnjaku koji je preminuo u bolnici u Prijedoru.


- Preminuli su imali više hroničnih udruženih oboljenja - saopštilo je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS.


Od poslednjeg izveštaja testirana su 194 uyorka, a pozitivno je pet osoba. To je ukupno 1.364 zaraženih, a do sada se oporavilo 768 ljudi.


- Reč je o muškarcu i četiri žene iz Banjaluke, Teslića, Ribnika, Kotor Varoša i Prnjavora. Od toga su dve osobe imale kontakt sa prethodno potvrđenim slučajevima, dok ostale nisu mogle da navedu jasnu epidemiološku vezu. Dvie osoba su hospitalizovane, dok će ostale biti u izolaciji - navodi se u saopštenju.


U UKC RS ukupno se leči 57 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na korona virusa. Na Odeljenju KOVID 19 hospitalizovano je 28 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji jedan. Na respiratorima su dva pacijenta, dok su dva na neinvazivnom modu mehaničke ventilacije. Na Odjelu hirurgije su tri pacijenta sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom, a na Odjelu pulmologije 21 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.


U Bolnici "Sveti Apostol Luka" u Doboju zbrinut je 51 pacijent sa KOVID 19. U Opštoj bolnici Trebinje 13, u Bolnici "Doktor Mladen Stojanović" u Prijedoru 16, u JZU "Bolnica Gradiška" šest i u Univerzitetskoj bolnici u Foči dva pacijenta.


U objektima za izolaciju, u kojima su pozitivne osobe bez simptoma, nalazi se 150 osobe.


U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 3.374 osobe, a nadzor je završen kod 31.423 osobe. Na virus korona testirano je ukupno 24.656 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije