DŽonsonov savetnik Kamings prijavljen policiji: Kršio mere karantina

Tanjug

25. 05. 2020. u 08:51

Dominik Kamings, savetnik britanskog premijera Borisa Džonsona, koji je pod pritiskom javnosti da podnese ostavku zbog toga što je putovao dok su ograničenja zbog korona virusa bila na snazi

Џонсонов саветник Камингс пријављен полицији: Кршио мере карантина

Dominik Kamings,AP Photo

Dominik Kamings, savetnik britanskog premijera Borisa Džonsona, koji je pod pritiskom javnosti da podnese ostavku zbog toga što je putovao dok su ograničenja zbog korona virusa bila na snazi, prijavljen je policiji zbog navodnog kršenja mera karantina, prenosi Dejli Miror.


Portparol Dauning strita i policija u Duramu, gradu u koji je putovao Kamings, za sada za Rojters nisu dali komentar te informacije.


Džonson je u nedelju stao u odbranu odluke Kamingsa da otputuje iz Londona za Daram u vreme zabrane kretanja zbog pandemije korona virusa, uprkos tome što su neki poslanici iz njegove Konzervativne partije pozvali Kamingsa da podnese ostavku.


Kabinet premijera prethodno je saopštio da je Kamings otputovao 400 kilometara kako bi osigurao da njegov četvorogodišnji sin bude na odgovarajući način zbrinut nakon što je njegova supruga obolela od Kovida-19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije