Granica između Srbije i Mađarske otvorena za sve građane, nema više karantina

Granica između Srbije i Mađarske danas od 10 časova biće otvorena za sve građane.
Granica između Srbije i Mađarske otvorena za sve građane, nema više karantina
Foto: 021.rs
"Državljani obe zemlje od danas mogu slobodno da prelaze granicu između dve zemlje, bez karantina", izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.
 
Sijarto je rekao da se Vlada Mađarske odlučila na taj korak nakon što je Vlada Srbije u petak donela odluku da naši i strani državljani mogu da uđu u Srbiju bez testa i karantina. 
 
Dodao je da će državljani Srbije i Mađarske moći slobodno da uđu u Mađarsku na svih devet graničnih prelaza.
 
"To će doprineti da naši ekonomski odnosi dobiju novi uzlet", dodao je Sijerto.
 
Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas, povodom obostranog otvaranja granice sa Mađarskom, bez da je potreban karantin ili testiranje, da je ova odluka Vlade bila pravovremena.
 
"Odluka o otvaranju granica je bila potrebna i zbog ekonomije i privrede, bržeg rasta", istakla je Brnabić.
  • Prvi Pravi botfucker

    30.05.2020 09:50
    @ Sta mislis zasto je tako? Nece gedzovan da dopusti da se vidi da je ovo bio deo sveta. Slucajno da neko ne pomisli da bude opet deo civilizacije. Zato se rusi, odabrano, lokalni ISIL na delu. Mada kretenluka dole ne fali, sada placaju da idu da gledaju ono sto su imali. Znas sta mi je jos bilo strasno? Kada je vodja ture za Prag objasnjavao zabezeknutim putnicima sta je to sa cokotima sto visi. A to je bio hmelj. Ili kada pljuju po drzavi koja u kojoj su joj stampale knjige i osnovana matica, uredili naselja da lice na nesto...
  • @Mil9

    25.05.2020 19:43
    Ne samo kobasice i sir, nego i prelepe gradove i sela (puno urednije nego ovde), banje, muzeje...

    Dobro, možda je rano za zatvorene prostore, ali mogućnost obilaska gradova i sela po Mađarskoj je prilika da se prošire horizonti i da se vidi koliko mi ne čuvamo svoje nasleđe.
    Doći ćemo do toga da ćemo vojvođansku arhitekturu gledati u Mađarskoj jer kod nas će sva biti porušena.

    Uz to, osećaj da je granica otvorena i da možete izaći. čak i ako ne izađete, je neprocenjiv i predivan.
  • novosađanka

    25.05.2020 15:26
    Da li vojvođani mogu bez pasoša !!!???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.