©AFP
©AFP

U NFL-u planiraju pune stadione

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.05.20. | 09:10

Start nove sezone je zakazan za 10. septembar

Borba sporta sa pandemijom, to jest posledicama iste, nastavlja se širom sveta. Evropa polako dobija bitku, Kina nikako ne uspeva da se pokrene, a čeka se i Severna Amerika.

Tamo je trenutno možda i najteže, ali im se sport definitivno pokrenuo još pre tri sedmice zahvalujući UFC-u, ali i inicijativa predsednika Donalda Trampa. Međutim, ono što se čeka su najveće, profesionalne, lige kao što su NFL, NBA, MLB, NHL MLS...

Izabrane vesti

I dok je u većini sezona prekinuta NFL je imao sreću da sve završi pred sam početak pandemije, ali ostaje pitanje šta će biti sa narednom sezonom i pod kojim uslovima će se igrati. Naime, naredna takmčarska godina u američkom fudbalu trebalo bi da startuje tradicionalno početkom septembra, tačnije 10. No, malo ko sa sigurnošću može reći da će do toga i doći, a i ako dođe pod kojim uslovima će se igrati.

Čelni ljudi National football league za sada se drže priče da će sve biti regularno, to jest ne samo da će se sezona normalno igrati, nego će možda biti dopušten pun kapacitet tribina.

"Mi planirano pune stadione i tako će biti sve dok nam medicina ne kaže drugačije, Treba znati da nama predsezona počinje u avgustu, a sezona u septembru tako da ima još dovoljno vremena" tvrdi potpredsednik NFL, Troj Vinsent, "Naravno, pripremamo se za svaku eventualiju, pa i to da će biti dozvoljena samo polovina ili tri četvertine kapaciteta stadiona zbog obavezne socijalne distance. Moramo o svemu da razmišljamo, ali ćemo sve odluke donositi u saradnji sa medicinskim stručnjacima".

A ti stručnjaci kažu da se baš početkom septembra u svetu očekuje drugi val virusa korona...


tagovi

NFL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara