Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Dan uoči Evroligine konferencije - samo četiri kluba za nastavak sezone

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.05.20. | 12:24

Čeka se odluka u ponedeljak

Igrači iz Evrolige većinski su protiv nastavka sezone, a izgleda da je takav stav i među klubovima! Prema informacijama specijalizovanog košarkaškog portala Sportando, samo su četiri kluba za to da se takmičenje završi na parketu - Anadolu Efes, Makabi Tel Aviv, Real Madrid i Barselona!

Sportando otkriva da je na nedavnom video sastanku čelnika Evrolige sa igračima iznet njihov jednoglasan stav da se stavi tačka na sezonu, a zatim iz informacija dobro obaveštenih izvora da su klubovi sa A licencom koji glasaju za povratak na parket u manjini. Strogi protivnici nastavka takmičenja među klubovima sa lincencom su aktuelni šampion Evrope CSKA, zatim milanska Olimpija, Panatinaikos, Olimpijakos i Fenerbahče. Baskonija i Žalgiris su navodno bez još definisanog stava, ali su bliži mišljenju većine.

Izabrane vesti

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu zajedno će sa svojim saradnicima obaviti konsultacije u ponedeljak ujutru sa predstavnicima klubova, gde će čuti njihov stav, a zatim od 16.30 sledi konferencija na kojoj će definitivno biti obelodanjeno da li ćemo gledati najbolju košarku na Starom kontinentu pre jeseni ili ne. U sedišti Evrolige navodno su bili neprijatno iznenađeni mišljenjem igrača, koji praktično najavljuje scenario kraja sezone.

Od klubova koji nemaju A licencu najglasniji protivnik nastavka takmičenja je Himki, a poznato je da su i u Crvenoj zvezdi za to da se stavi tačka i svi okrenu pripremama za predstojeću jesen i takmičarsku 2020/21. Kako je ranije najavljeno, po pitanju sudbine Evrolige pravo glasa imaće samo jedanaest klubova sa A licencom, dok će po objavljivanju rezultata glasanja biti održane konsultacije sa preostalih sedam učesnika, među kojima je i Crvena zvezda. 

Idealni epilog novog rata Fibe i Bertomeua – Evroliga sa 20 klubova i večitima

Poslednjih dana ređaju se izjave košarkaških radnika sa mišljenjem da će se u ponedeljak proglasiti kraj sezone. Među njima su GM Efesa Alper Jilmaz, direktor Himkija Pavel Astakov, predsednik Baskonije Hoze Antonio Kereheta, te GM Armanija Hristos Stavropulos...

Da li Dilejni, Kalates, Fredet i Tomas najavljuju kraj sezone?

Zvezda želi da zna evroligaški status za narednu sezonu

Prema nekim prethodnim najavama, u slučaju da bude proglašen kraj sezone, u naredno izdanje Evrolige ulaze Partizan i Virtus iz Bolonje, mada je dosta oprečnih informacija po pitanju toga da li će večiti moći da igraju zajedno ili će se birati samo jedan klub iz jadranskog regiona. Takođe, ima nedoumica i oko toga da li će se Evroliga dodatno širiti od jeseni ili ne. Ali, to su sve pitanja na čije će se odgovore čekati kada bude jasno šta će biti sa ovom sezonom. A, to će se desiti jako brzo...



tagovi

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara