BiH

Stevanović: CIK BiH izašla iz zakonskog okvira

Stevanović: CIK BiH izašla iz zakonskog okvira
Foto: Arhiva | Stevanović: CIK BiH izašla iz zakonskog okvira

BANJALUKA - Zamjenik predsjednika Demokratskog saveza (DEMOS) Spomenka Stevanović ocijenila je da je Centralna izborna komisija (CIK) BiH ogađanjem lokalnih izbora definitivno izašla iz zakonskog okvira, čime je izvršena jedna vrsta pravnog nasilja, kao i da je pitanje legitimnost izbora.

"Način izbora članova CIK-a BiH je suprotan zakonu i samim tim nelegitiman. Time se dovodi u pitanje i legitimnost odluke o provođenju izbora", rekla je Stevanovićeva.

Stevanovićeva je podsjetila da su SDS i PDP u koaliciji i u saradnji sa strankama iz Federacije BiH izabrale svoje stranačke ljude u CIK i dovele do stanja totalne konfuzije.

Pitanje je, dodala je, da li će izbori uopšte biti legitimni ako ovakvo stanje ostane i da li će to biti pravi izraz volje naroda.

"Licemjerno je od SDS-a i PDP-a koje stalno potenciraju na transparentnosti, provođenju zakona, legitimnosti izbora, da neko krade, a neko ne krade izbore. Upravo su oni ovakvim svojim postupcima doprijeli ovakvom stanju u kojem se trenutno nalazimo", zaključila je Stevanovićeva.

Lokalni izbori u BiH biće održani 15. novembra, umjesto 4. oktobra, odlučila je juče Centralna izborna komisija. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije