Fudbaleri Ferencvaroša (©Reuters)
Fudbaleri Ferencvaroša (©Reuters)

Ferencvaroš maršira ka novoj tituli

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.05.20. | 21:09

David Siger "okrenuo" Debrecin i tako uvećao prednost svog tima u odnosu na drugoplasirani Fehervar

Daleko od toga da je sve gotovo, ali Ferencvaroš je na dobrom putu da se okiti novom, 31. titulom šampiona Mađarske. Posle više od dva meseca pauze, prošlogodišnji prvak OTP Bank lige nastavio je tamo gde je stao po prekidu prvenstva. Iako su imali dve utakmice manje, popularni Fradi su uspeli pred nenadanu pauzu da obezbede zalihu od tri boda više u odnosu na drugoplasirani Fehervar, a današnjim trijumfom nad Debrecinom razlika je duplirana – 2:1 (2:1).

Sve vredno pomena dogodilo se u prvih 45 minuta. Iznenađujuće hrabro su počeli gosti, što im se i isplatilo u 13. minutu kada je za vođstvo pogodio krilni fudbaler Adam Bodi. To je manje-više bilo sve što su gosti uspeli da urade. Druga polovina prvog poluvremena pripala je igraču domaće ekipe Davidu Sigeru. Mađar je izjednačio u 22. minutu, da bi pred odlazak na odmor potpuno preokrenuo rezultat. I sve to sa pozicije zadnjeg veznog.

Izabrane vesti

Nastavak je bio znatno siromašniji, o čemu govori podatak da je u drugih 45. minuta viđen tek jedan udarac u okvir gola, a uputili su ga gosti.

Ferencvaroš je u dosta dobroj situaciji, s obzirom da beži Fehervaru šest bodova uz meč manje, dok Debrecin ozbiljno “koketira” sa zonom ispadanja od koje je udaljen samo dva boda.

Da naglasimo, bio je ovo zaostali meč koji je dve ekipe trebalo da odigraju još u prvom kolu.  



tagovi

FerencvarošDebrecin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara