');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

BEŽEĆI OD POLICIJE UBIO NIKOLU "Život mu je prekinuo kriminalac kome je NEKOLIKO BOKSOVA CIGARETA BILO VAŽNIJE OD NEČIJEG ŽIVOTA"

Nikola Đorđević (28) iz Bresnice kod Čačka poginuo je juče u 7.30 sati kod Preljine, kada je na automobil u kojem je bio sa bratom naleteo "fijat" u kome je Enes Fejzović (41), švercer cigareta, bežao od policije!

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Švercer cigareta je prešao u suprotnu traku i udario u "kiju" Foto: RAS Srbija
Švercer cigareta je prešao u suprotnu traku i udario u "kiju"

U udesu su povređeni Miljko Đorđević (26) iz Bečnja, rođak stradalog mladića, koji je sa Nikolom krenuo na posao, i taksista iz Čačka Goran Mijailović (47).

Automobil mladića od jačine udara odbačen je u jarak pored puta
Foto: RAS Srbija
Automobil mladića od jačine udara odbačen je u jarak pored puta

Prema saznanjima "Blica" policija je na obilaznici oko Čačka kod Kulinovačkog polja, kod OMV pumpe, uočila "fijat hromu" beogradske registracije, za čijim volanom je bio Tutinac Fejzović. Fejzović se oglušio o naredbu policajaca da zaustavi automobil, verovatno da ne bi u gepeku našli cigarete koje je švercovao, već je dao gas i počeo da beži od patrole. Patrola ga je, pod rotacijom, pratila do kružnog toka u Preljini. Međutim, Fejzović je u blizini hipodroma počeo da pretiče vozila ispred svog "fijata".

- Direktno se zakucao u automobil "kija" u kome su bili stradali mladić i njegov rođak, i koja se kretala iz pravca Mrčajevaca. Tom prilikom Nikola je zadobio smrtonosne povrede, dok je Miljan, koji je sedeo na mestu suvozača, teško povređen. Koliko je bio silovit udarac, svedoči to da je njihov automobil odbačen u jarak pored puta. U momentu kada je "fijat" udarao u prednji deo "kije", nju je otpozadi udarilo taksi vozilo, čiji je vozač takođe povređen - saznaje "Blic" od izvora bliskog istrazi.

Pročitajte još

Umesto da stane i vidi šta se desilo, da li je nekome potrebna pomoć, Fejzović je istrčao iz svog vozila i počeo da beži. Trčao je nekoliko stotina metara do Tržnog centra "Atrijum", gde su ga policajci sustigli.

Policajci su odmah pretresli Fejzovićev automobil i u gepeku i pregradama vozila našli veću količinu cigareta bez dokumentacije, za koje se veruje da su bile namenjene preprodaji. Odmah je uhapšen i, prema prvim informacijama, tereti se za izazivanje saobraćajne nesreće, nepružanje pomoći povređenom, kao i šverc cigareta. U međuvremenu Hitna pomoć je povređene u sudaru prevezla u čačansku bolnicu, gde im je ukazana medicinska pomoć. Žitelji Bresnice, gde je živeo Nikola Đorđević, posle saznanja da je mladić stradao bili su u šoku.

- Strašno. Krenuo dečko na posao i da ga ubije budala kojoj dlaka s glave ne fali! Gde je tu pravda? - konstatuju Nikolini poznanici.

Nikola Đorđević i njegov rođak Miljko
Foto: Facebook / Drustvene mreze
Nikola Đorđević i njegov rođak Miljko

Za Nikolu kažu da je bio vredan mladić, u svakom pogledu za primer.

- U selu mu žive, majka, otac, sestra. On je radio u jednoj firmi u Čačku koja se bavi izgradnjom puteva. Imao je posao, pre nekoliko meseci je počeo da živi s devojkom, planirao svadbu. Imao je sve uslove za jedan normalan, srećan život. Sve to je prekinuo kriminalac kome je nekoliko boksova cigareta bilo važnije od nečijeg života - navode žitelji Bresnice.

Pročitajte još

Porodica u šoku

Porodice nastradalog i teško povređenog mladića juče su bile neme od bola.

- Nemojte ništa da me pitate. Ne znam ni šta se desilo, ni kako mi je sin. Idem u bolnicu u Čačak, muž je već tamo - kratko je kazala za „Blic” Radica Đorđević, majka povređenog Miljana.