23. maj  2020. 20.20  →  21.29 | Izvor: Tanjug

Od ponedeljka ponovo prevoz do grčkih ostrva

ATINA -

Pomorski saobraćaj između kopnenog dela Grčke i njenih ostrva obnavlja se u ponedeljak pošto je ukinuta zabrana putovanja uvedena zbog epidemije korona virusa.

Predstavnici pomorskih prevoznika kažu za agenciju ANA da su rezervacije za ponedeljak zadovoljavajuće i ističu da su mnogi građani koji imaju kuće za odmor na ostrvima "jedva čekali taj dan".

Trajekti i brodovi će saobraćati sa 50 odsto kapaciteta uz strogo poštovanje mera zaštita svih putnika, uključujući i merenje temperature pre ukrcavanja i ispunjavanje specijalnog upitnika za putnike koju putuju duže od 30 minuta.

Neće moći da se ukrca niko ko ima simptome infekcije Kovid 19 ili je u proteklih 15 dana bio u kontaktu sa nekim obolelim.

Svi putnici moraće da poštuju propisanu fizičku distancu od 1,5 metara u svakoj zoni i u svakom trenutku.

Sedam ferija krenuće u ponedeljak iz luke Pirej za Kiklade, Hios i Krit, navodi ANA.

Muke grčkih ugostitelja koji počinju opet da rade

Kafići i restorani u Grčkoj spremaju se da ponovo počnu da rade u ponedeljak.

Nakon ovog dugog predaha, koji je trajao više od dva meseca zbog mera koje su imale za cilj da spreče širenje epidemije korona virusa, tri od deset ugostiteljskih objekata, međutim, neće moći da počne da radi, rekao je Nikos Nufudis iz Solunske ugostiteljske inicijative agenciji ANA.

On je objasnio da samo 2.000 takvih objekata u Solunu imaju dozvolu da postave stolove i stolice na otvorenom.

S druge strane, mnogi od njih neće moći da opstanu pružajući samo uslugu "za poneti“ i posmatrajući kako se snalaze oni koji su u sličnoj situaciji, rekao je Nufudis.

Kafei i restorani će biti otvoreni uz neka ograničenja koja uključuju i da razdaljina između stolica mora da bude između 70 centimetara do 1,7 metara i da u prostoru sme da sedi najviše do šest gostiju.

Tagovi