Linkovi

Požar na dokovima u San Francisku


Vatrogasci gase požar u skladištu u "Ribarskom pristaništu" 23. maja 2020.
Vatrogasci gase požar u skladištu u "Ribarskom pristaništu" 23. maja 2020.

Jedno skladište je izgorelo u požaru koji je u subotu rano ujutru izbio na dokovima San Franciska, u popularnom "Ribarskom pristaništu". Postojala je opasnost da će se vatra prošiti na obližnju turističku atrakciju - istorijski brod iz Drugog svetskog rata, ali su vatrogasci uspeli da ugase požar.

Nema izveštaja o povređenijima a vatrogasci obavljaju detaljnu pretragu da bi se uverili da nikoga nije bilo u zgradi na Doku 45, izjavio je šef vatrogasne službe San Franciska Džonatan Bakster.

Skladište, u kojem se drži oprema za preradu ribe i postoji nekoliko kancelarija, noću je obično prazno ali beskućnici ponekad provede vreme u tzgradi i okolnim skladištima, izjavio je Bakster za lokalnu televiziju KGO-TV.

“To nas veoma brine i zato aktivno pokušavamo da potvrdimo da li je neko video nekoga unutar zgrade", rekao je šef vatrogasaca. "Koliko znamo niko ne bi trebalo da je bio u zgradi i nadamo se da nema žrtava."

Vatra je izbila pred zoru u skladišu koje se nalazi na kraju betonskog doka, a zidovi su se srušili. Prvi vatrogasni kamioni koji je stigao na lice mesta oštećen je u rušenju zgrade.

U toku je istraga uzroka požara.

XS
SM
MD
LG