Capital.ba

Google odredio predstavnika za obradu podataka u Srbiji

23.05.2020. / 16:00

NJUJORK – Kompanija Google odredila je svog predstavnika u Srbiji koji će biti zadužen za sva pitanja u vezi sa obradom podataka o ličnosti kojima rukovodi, saopštila je institucija Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

google virus korona

U saopštenju se navodi da će u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, ta institucija ili druga lica moći da se obrate predstavniku kompanije u cilju obezbeđivanja poštovanja odredbi tog zakona.

To je učinjeno na inicijativu “SHARE fondacije”, a Poverenik je kompaniju Google upoznao sa obavezom iz člana 44. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti da, kao rukovalac podataka o ličnosti, odrede u pismenom obliku svog predstavnika u Srbiji.

Nakon toga, 21. maja, Google je odredio svog predstavnika i to kancelariju “BDK advokati”, na adresi Bulevar kralja Aleksandra 28, Beograd.

“Povjerenik na ovom mjestu izražava zahvalnost kompaniji Google, kao jednoj od najvećih kompanija na svetu, s obzirom da je pokazala svest o obavezi poštovanja vladavine prava i privatnosti svojih korisnika u Srbiji i dala primer svim drugim stranim kompanijama koje ovu obavezu nisu izvršile“, naglašava se u saopštenju. Beta

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!