Sindikati u Italiji protestuju protiv otpuštanja

Italijanski sindikati optužili su američku kompaniju Džabil da je prekršila zakon odlukom da otpusti jedan broj radnika tokom pandemije koronavirusa.

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 23.05.2020.

14:03

Sindikati u Italiji protestuju protiv otpuštanja
Foto: Epa, Angelo Carconi

Sindikati i zaposleni danas su protestovali protiv odluke Džabila, koji se bavi velikim brojem delatnosti i ima 100 proizvodnih pogona sa 170.000 zaposlenih u 28 zemalja.

Italijanski mediji izveštavaju da će od ponedeljka 190 zaposlenih u jednom pogonu kod Napulja biti otpušteno zbog pada obima proizvodnje i nedovoljnog iskorišćenja resursa, prenosi Gardijan.

Sindikati tvrde da je kompanija prekršila uredbu vlade kojom su zbog pandemije i ekonomske krize koja je usledila otpuštanja zabranjena do sredine avgusta.

Međutim, u novom saopštenju Džabil navodi da se pridržava uredbe jer ona zahteva obustavu procedura otpuštanja pokrenutih od 23. februara, dok je, kako tvrdi kompanija, u njenom slučaju reč o otpuštanjima planiranim još od juna prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: