Izvor: B92

Uskoro nam stiže leto, epidemija u Srbiji jenjava, pa mnogi, i pored upozorenja lekara da to baš i nije najbolja ideja, razmišljaju o letovanju

Ono što mnoge brine je to što ne znaju kome da se obrate i da li sami treba da snose troškove ako se kojim slučajem razbole od koronavirusa na putu.

Zoran Ćirić iz Udruženja osiguravača Srbije rekao je za TV Prva da će polise putnog zdravstvenog osiguranja i ove godine važiti i prodavati se pod istim uslovima kao i do sada.

"Putno siguranje pokriva bolničko i vanbolničko lečenje koje je potrebo usled nepredviđenih okolnosti, neplaniranih bolesti, odnosno nesrećnih slučajeva. Međutim, kovid je sve samo ne neplanirani događaj, za koji ne znamo, odnosno nesrećna okolnost i azo nije obuhvaćen ovom polisom. Drugi razlog je taj što je SZO proglasila pandemiju, u toj situaciji svaka država je u obavezi da propiše određene procedure i načine lečenja ovog virusa. To znači da, bez obzira na polisu, građanin mora da se leči na način koji je država u kojoj se nalazi propisala. Konkretno, u Srbiji su to državne ustanove i državni fondovi", kaže Ćirić.

Tim povodom, gostovao je i državni sekretar Ministarstva trgovine i turizma Miroslava Knežević koji se izjasnio da ove godine ipak planira da idem na "srpska mora".

"Srbija u svojoj ponudi ima, pored zaista fantastičnih smeštajnih kapaciteta i divne prirode, i brojne druge sadržaje, tako da ako bude slobodnog vremena provešću ga svakako u Srbiji".

Za ovu opciju se delimično odlučio i direktor Jute Aleksandar Seničić.

"Ja ću kao i svake godine ići na more, ali da li će to biti Grčka, Crna Gora ili neka druga destinacija, još ne znam. Jedan deo odmora ću sigurno provesti u Srbiji".

On dodaje da su Grčka, Crna Gora i Hrvatska države u koje će naši građani sigurno putovati ove godine jer su nam najprirodnije i najjednostavnije stižemo do njih.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.