Ponovo odložena sednica glavnog odbora DS; Jerkov "šokirana zbog samovolje Lutovca"

Sednica Glavnog odbora DS, koja je trebalo da bude održana polovinom marta, pa zatim najavljena za 31. maj, ponovo je odložena, sada za 21. jun.

Izvor: Kurir

Subota, 23.05.2020.

12:35

Ponovo odložena sednica glavnog odbora DS; Jerkov

Datum je odabran, kako je nezvanično rečeno u vrhu te stranke, simbolično, kako bi zasedanjem pokazali "da izbori za njih ne postoje", prenose mediji.

"Ulazimo u aktivnu kampanju bojkota i ne želimo nikakve predizborne radnje, niti nas sad to interesuje, pogotovo ne da rizikujemo zdravlje naših funkcionera", rekao je izvor iz te stranke.

Grupa članova DS, uglavnom poslanika, pokušala je da izdejstvuje zasedanje Glavnog odbora za 17. maj, ali je predsednik stranke Zoran Lutovac saopštio da je među neopgodnim potpisima za to bilo i falsifikovanih, te i potpisa ljudi koji nisu u DS, te zbog toga podneo i krivične prijave, a po jednoj je Aleksandra Jerkov juče dala izjavu u MUP.

Jerkov "šokirana" samovoljom Lutovca

Potpredsednica DS Aleksandra Jerkov šokirana je demonstracijom samovolje od strane lidera demokrata Zorana Lutovca. Jerkov ne želi da Lutovcu pređe preko činjenice da je iz medija saznala da je podneo krivičnu prijavu protiv nje i da, u svojoj nameri da uguši glas trećine članova Glavnog odbora DS, sprovodi grubu kampanju protiv nje.

"Aleksandra je u šokirana zbog činjenice da se neko u DS usudio da tako nemilice zgazi volju članova Glavnog odbora, a onda još i na ruku pomirenja odgovori sa medijskim udarima. To se kosi sa svim vrednostima za koje se DS zalaže. Posebno je zatečena postupcima Lutovca, zbog kojeg je morala čak da bude saslušavana u policiji, jer ona nije čak ni inicijator famoznog zahteva za hitno sazivanje sednice Glavnog odbora zbog kojeg je Lutovac toliko poludeo", prenose mediji izjavu izvora iz DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: