Ministarka Mihajlović: Uložičemo DEVET milijardi evra u saobraćajnu infrastrukturu, trenutno gradimo 230 km novih auto-puteva

Tanjug

23. 05. 2020. u 10:39

Srbija će u okviru novog investicionog plana 2020-2025 graditi novih 500 kilometara auto-puteva

Министарка Михајловић: Уложичемо ДЕВЕТ милијарди евра у саобраћајну инфраструктуру, тренутно градимо 230 км нових ауто-путева

Foto Tanjug

Srbija će u okviru novog investicionog plana 2020-2025 graditi novih 500 kilometara auto-puteva, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.


Ona je podsetila da će se uložiti devet milijardi evra u putnu, železničku, komunalnu i socijalnu infrastrukturu i navela da se trenutno gradi 230 kilometara novih auto-puteva, kao što su Moravski koridor i auto-put Sremska Rača-Kuzmin, koji će Srbiju povezati sa BiH.


Mihajlovićeva je podsetila i da je planiran šumadijski koridor "Vožd Karađorđe", koji će povezati centralnu sa zapadnom, južnom i istočnom Srbijom, kao i auto-put Požega-Boljare koji će našu zemlju spojiti sa Crnom Gorom.


Pored brze pruge koja se gradi od Beograda do Budimpešte, gradiće se i brza pruga Beograd-Niš, rekla je Mihajlovićeva za TV Hepi, a saopštio je kabinet potpredsednice Vlade.


Ministarka je dodala da je cilj Srbije da bude premrežena putevima, te da će se u magistralne, regionalne i lokalne puteve uložiti milijardu evra.


“Suština i vizija naše politike je da ljudi ostanu da žive u svojim mestima, a da investicije lakše i brže dolaze i za to nam je potrebna infrastruktura. A ona je uz građevinarstvo pokretač privrednog razvoja i rasta BDP-a“, navela je ona.


Kako napominje, privrednom razvoju će doprineti i stanovi koji se grade za pripadnike službi bezbednosti, a Mihajlovićeva kaze da je dala predlog da se taj projekat proširi i na zdravstvene i prosvetne radnike, te da očekuje da će Vlada to usvojiti.


Potpredsednica Vlade podsetila je i da je otvoren avio-saobraćaj, navodeći da je važno da se polako vraćamo u normalniji život, ali i da dalje vodimo računa o zdravlju.


Podsetila je da je Er Srbija u toku vanrednog stanja vratila naše građane u zemlju, prevezla 15.000 stranih državljana i dopremila svu potrebnu opremu i humanitarnu pomoć.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Vlada

23.05.2020. 11:04

Kada ce poceti izgradnja brze saobracajnice od Valjeva do Lajkovca tj do auto puta?

Srbija

23.05.2020. 11:32

Mislim da je greska,praviti auto put za Crnu Goru,ta infrastruktura nece biti isplativa,jer Srbo iz Srbije godinama vec zaobilaze ovu malu drzavu koja vodi antisrpsku politiku.Do Crne Gore dovlno bi bilo da se prosiri i napravi poluauto put kao od Djevdje do Soluna