Guverner Ligurije: Kovid je stigao mnogo pre prvog zvaničnog slučaja

Tanjug

23. 05. 2020. u 10:53

Prisustvo virusa kovid-19 u Liguriji datira pre prvog zvaničnog slučaja zaraženog tim virusom u Italiji, izjavio je guverner tog italijanskog regiona Đovani Toti

Гувернер Лигурије: Ковид је стигао много пре првог званичног случаја

Foto Tanjug / AP Alessandra Tarantino

Prisustvo virusa kovid-19 u Liguriji datira pre prvog zvaničnog slučaja zaraženog tim virusom u Italiji, izjavio je guverner tog italijanskog regiona Đovani Toti, pozivajući se na preliminarne rezultate tri istraživanja.


Kako je navedeno, rezultati istraživanja ukazuju da bi prvi slučajevi zaraženih kovidom-19 mogli da datiraju još krajem decembra, a ne iz perioda krajem februara kako se verovalo ranije.


"To znači da je naš region pogođen epidemijom prilično rano, ali da se veoma dobro držao, uprkos poteškoćama", izjavio je Toti na konferenciji za novinare, preneli su italijanski mediji.


Ligurija sa oko 1,6 miliona stanovnika, koja je nadomak najteže pogođenog italijanskog regiona Lombardije, do sada je zabeležila više od 9.400 slučajeva zaraženih, a oko 1.400 je umrlo od posledica virusa kovid-19.


Dan ranije italijanski mediji su preneli da je studija Poliklinike Milana pokazala da je svaki 20. davalac krvi u Milanu razvio antitela na kovid-19 pre prvog zvaničnog slučaja u Italiji krajem februara.


Prvi zvaničan slučaj zaraženog virusom kovid-19 u Italiji zabeležen je u Kodonju 21. februara, gradiću Lombardije na severu Italije.


U Italiji, jednoj od najteže pogođenih zemalja pandemijom, od početka krize sa virusom kovid-19 zaraženo je oko 228.000 ljudi, od kojih je više od 32.000 umrlo od posledica tog virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Bane kan

23.05.2020. 17:06

Ja u to verujem. Cak i ovde u Kanadi smo zadnjih dana decembra I ja I moja zena dobili zestoki "grip" isti dan za koji sam pomislio da je bila korona jer nikad nismo dobijali grip isti dan. Ni ovde niko to nije proveravao cak i da sam insistirao. Znaci kovid19 je mogao da se siri. U martu sam imao neke cudne simptome u donjem delu pluca, bol kad jace udahnem u lezecem polozaju, blaga temperature bez kaslja. Otisao sam u bolnicu zbog bola, nisu me testirali!