Humanitarni tiket u podne: Vlada Panović tipuje za kraljevačku Muzičku školu “Stevan Mokranjac”

Vreme čitanja: 5min | sub. 23.05.20. | 11:00

Virtuoz na harmonici očekuje Bajernov prelaz 1-1

Kada bi tipovanja mogli da prebacimo u notni zapis, prvi čovek Narodnog orkestra RTS-a, Vlada Panović bi nam sigurno iz prve odsvirao besprekorno svaki akord koji opisuje odabranu MOZZART igru. Pošto je to nemoguće, pustimo ga da nam kvotama pokaže koliko je uspešan u plemenitom tipovanju, na 1.443. stanici putešestvija “Humanitarnog tiketa u podne” koji je do ovog momenta na brojne adrese prosledio donacije u iznosu od 15.409.689 dinara.

U globalu, značajna suma, zar ne? E, pa jeste, baš kao i podvig svakodnevnog tipovanja u kome novinari Mozzart Sport portala svakog dana, već skoro četiri godine tačno u podne s poznatima kreiraju kladilački interesantne tikete. Pustimo sada Vladu Panovića da se dokaže kvotom 13,37, odnosno potencijalnim dobitkom u iznosu od 133.700 dinara koji namenjuje Muzičkoj školi “Stevan Mokranjac” iz rodnog Kraljeva.

Izabrane vesti

Krećemo iz Cvajte, s utakmice OSNABRIK – HANOVER. Nismo se nadali da Osnabrik može da odvuče vodeći Bilefeld putem remija, ali i to se desilo. To samo znači da se situacija u odnosu na mart mesec promenila, te da domaćin ima pravo da izazove, pa i da zapreti Hanoveru koji je pre ovog meča savladao Nirnberg u gostima. Očekujemo ogorčenu borbu za svaku loptu, uz napomenu da smo na poslednjem meču para u oktobru bili svedoci tvrde, dosadne utakmice koja je završena s najnepopularnijim rezultatom, dakle bez golova.

“Na prvom paru biram duplu šansu, X2”, reče Vlada koji se sa harmonikom upoznao još kao devetogodišnji dečak, pa je očaran njenim zvukom i mogućnostima koje nudi, počeo iskazivati ljubav prema muzici i veliku želju za savladavanje ovog instrumenta.

Prelazimo na utakmicu M’GLADBAH – LEVERKUZEN. U prošlom kolu M’gladbah lako je izašao na kraj sa Ajntrahtom u Frankfurtu gde ga je dobio sa 3:1. Istovremeno Leverkuzen je rutinski dobio Verder sa 4:1, takođe na strani. Oba tima su u trci za titulom, domaćin je treći, a gost peti sa dva boda manje. Pored toga na talonu je i borba za Evropska takmičenja sledeće sezone. M’gladbah je ove sezone jedan od najkonzistentnijih timova kod kuće gde je ostvario devet pobeda, dva poraza i isto toliko remija. Leverkuzen je s druge strane treći najbolji tim kada su gostovanja u pitanju. Njihov duel u novembru M’gladbah je kao gost dobio sa 2:1, ali mu poslednji susret na Borusija parku nije ostao u lepom sećanju pošto ga je tada Leverkuzen pregazio sa 0:5.

“Sada izbor pada na GG3+”, komentariše muzički virtuoz, u pokušaju da MOZZART donacijom pomogne muzičku školu u gradu na Ibru koju je i sam završio kao jedan od najboljih učenika u klasi.

Vlada Panović se zatim latio meča VOLFSBURG – DORTMUND. Volfzburg je izvojevao pobedu na gostovanju Augzburgu (1:2), dok je Dortmund nastavio gde je i stao, odnosno demonstrirao silu u sudaru sa Šalkeom (4:0). Milionerima je ova pobeda peta u nizu, a na ovim mečevima postigli su ukupno 13 golova i primili dva. Uz sve to Dortmund u duelima sa Volfzburgom potpuno dominira. Od njih nije primio gol na prethodnih šest odmeravanja, a poslednji put je od ovog protivnika izgubio 2015.

“Očekujem 3+ ishod”

Selimo se u Mađarsku, na utakmicu FERENCVAROŠ – DEBRECIN. Težeg protivnika na postpandemijskoj premijeri Debrecin nije mogao da dobije. Kreću pravo na noge lideru, pa se Ferencvaroš unapred raduje bodovima koji su mu neophodni za osvajanje titule. Debrecin je tek osmi, a u nizu od pet mečeva pre prisilne pauze izgubio je čak četiri puta. Važno je znati da je sve, pa i tradicija pobeda na strani Ferencvaroša koji je u februaru bio bolji s konačnih 2:0.

„Mislim da će Ferencvaroš prvi postići pogodak i pobediti na kraju meča“, znalački je prokomentarisao naš današnji gost.

Idemo do Belorusije baveći se utakmicom ISLOČ MINSK – ENERGETIK BGU. Gostujući Energetik ima pravo da se razigra, odnosno da pokuša da napadne u gostima pošto je dobio tri poslednja susreta, od čega su dva bila na strani. Isloču je u prošlom kolu priselo gostovanje Dinamo Minsku, a pre toga pobeda nad Belšinom bila je samo kratak predah nakon debakla, odnosno poraza od 4:0 od ekipe Soligorska. Zvog svega navedenog očekuje se egal, ali tvrda utakmica u 10. kolu.

„Kombinujem X2&0-3“.

Za kraj, s Vladom Panovićem analiziramo utakmicu BAJERN – AJNTRAHT FRANKFURT. Uz prilično muke Bavarci su došli do pobede na gostovanju Unionu u Berlinu (0:2), međutim i dalje drže vodeće mesto na tabeli uz četiri boda prednosti u odnosu na Dortmund. Ajntraht je u prošlom kolu na svom terenu poražen od M’gladbaha sa 3:1 i pri tom je delovao potpuno nemoćno. Za Orlove ovaj poraz bio je četvrti uzastopni, a činjenica da su u poslednjih osam meseci dobili samo tri meča na strani posebno je zabrinjavajuća imajući u vidu da stižu na Alijanc Arenu. Od 11 prethodnih odmeravanja na ovom stadionu Bajern je dobio 10 i pri tom postigao 34 gola. Tu su i „neraščišćeni računi“ iz novembra kada je Ajntraht u Frankfurtu demolirao Levandovskog i ekipu sa čak 5:1.

„Igram na prelaz Bavaraca, odnosno biram igru 1-1“, reče Vlada Panović koji nas je zaista prijatno obradovao poznavanjem fudbala, pa i kladilačke ponude.

Prosto, takav je Vlada, koji je još od samog početka pokazivao svestrano interesovanje za muzičke stilove i oblasti. Ipak, njegova privrženost srpskoj muzičkoj tradiciji uslovila je da se fokusira na muzičko nasleđe svog naroda. Krajem 2000. godine postao je član Narodnog orkestra RTS-a. U ovoj instituciji istakao se u stilskom poznavanju srpske muzičke baštine i pisanju aranžmana za orkestar.

Muzički Panović nije sebičan… Naprotiv, jer svoje znanje i iskustvo prenosi na mlađe generacije, stvarajući veoma uspešne instrumentaliste i vokalne soliste. Kao uzor pokazuje im put spajanja izražajnog i sadržajnog bogatsva tradicionalne muzike i modernog muzičkog izraza.

Za matičnu kuću PGP-RTS 2008. godine snimio je svoj prvi CD pod nazivom „Harmonikom kroz Srbiju“ koji predstavlja svojevrsni omaž srpskoj harmonici, a već 2009. godine realizovao je i svoj autorski prvenac – CD, „Balkanski motivi“.

Izvodi poznate kompozicije svetskih autora, pre svega iz oblasti džez i filmske muzike, ali i žanrova poput francuskih šansona, ruskih romansi i argentinskog tanga. U januaru 2010. godine postao je šef Narodnog orkestra RTS-a, koji su vodili istaknuti umetnici Vlastimir Pavlović Carevac, Miodrag Jašarević, Boki Milošević i Ljubiša Pavković.

Na kraju, još jedno veliko hvala Vladi Panoviću na učešću u “Humanitarnom tiketu u podne”. Ipak, pre nego što se pozdravimo, na njemu je tipovanje i za MOZZART svet preko Drine.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Vlada Panović će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak će proslediti na adresu Udruženja za decu i omladinu sa poteškoćama u razvoju “Moja nada” iz Nevesinja. MOZZART kvota je dakle ista i iznosi 13,37 a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

Kvote, na odigrane utakmice, bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa!

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara