JOŠ BOLI NEPRAVDA: Sudija Mikeloti ostavio ZVEZDU bez TROFEJA Kupa UEFA! VIDEO
Foto: FK Crvena zvezda

NA DANAŠNJI DAN

JOŠ BOLI NEPRAVDA: Sudija Mikeloti ostavio ZVEZDU bez TROFEJA Kupa UEFA! VIDEO

Fudbal -

Jedna fantastična evropska sezona gde su radom padali Dinamo Berlin, Sporting iz Hihona, Arsenal, VBA i Herta, nije se završio hepiendom za Crvenu zvezdu jer je tako odlučio perfidni italijanski arbitar Alberto Mikeloti, u to vreme jedan od najboljih sudija u svetu.

Posle beogradskih 1:1, crveno-beli su na revanš meč finala Kupa UEFA stigli u Dizeldorf uvereni da mogu da još jednom nadigraju Borusiju iz Menhengladbaha i da trijumfuju u svom prvom evropskom finalu.

Međutim, odličan tim „koltova“ imao je veliku pomoć Italijana koji se na oproštajnoj utakmici od aktivnog suđenja potrudio da ostane upamćen po zlu jer je u 15. minutu odlučio pobednika.

Alan Simonsen je krenuo sa loptom ka petercu, Ivan Jurišić je samo stao ispred njega a Danac se teatralno bacio i pao. Mikeloti je šokirao igrače Crvene zvezde pokazujući na penal koji je uspešno realizovao Danac.

Tek u drugom poluvremenu fudbaleri Branka Stankovića odigrali su u svom stilu po klizavom terenu. Napadali su kao osice, ali ih je sreća napustila.

U igri na jedan gol ređale su se šanse Jovanovića, pa Milosavljevića, Muslinova bomba je uzdrmala prečku, Šestićev volej je prohujao iznad gola. Jovanović je u samom finišu imao kolosalnu priliku i šutirao je pored gola sa svega tri-četiri metara...

Zvezda je igrom zaslužila trofej, ali sudija Mikeloti i sreća koja je uvek neophodna u ovakvim mečevima prevagnuli su na stranu Borusije.

Sjajna generacija koja je oduševila Evropu tako je ostala bez zaslužene nagrade.

Borusija Menhengladbah – Crvena zvezda 1:0 (1:0)

Dizeldorf, 23.maja 1979. godine. Strelac: Alan Simonsen u 15. minutu iz penala. Stadion: „Rajnstadion“. Gledalaca: 45.000. Sudija: Alberto Mikeloti (Italija).

Borusija Menhengladbah: Кnajb, Fogts, Hanes, F. Šafer, Ringels, V. Šafer, Simonsen, Кulik (Кepel), Gores, Volers, Linen. Trener: Udo Latek

Crvena zvezda: Stojanović, Jovanović, Jovin, Muslin, Miletović, Jurišić, Petrović, Blagojević, Savić, Milovanović (Šestić), Milosavljević. Trener: Branko Stanković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track