Izvor: B92, index.hr

Ova fotografija iz Hrvatske bila je hit na Reditu iz neverovatnog razloga

I counted at least 8 layers of color in the water from a beach in Croatia from r/pics

"Video sam najmanje osam slojeva boje u vodi s plaže u Hrvatskoj", napisao je korisnik Redita Boing333 pored fotografije koja je za samo nekoliko sati postala jedna od najpopularnijih fotografija na sajtu.

Osam sati nakon što je objavljena, postala je peta najpopularnija fotografija tog dana.

Jedan od razloga zašto je fotografija sa plaže Zlatni Rat postala popularna je rasprava koju je pokrenula. Ne vide svi u vodi osam boja. Neki su napisali da ih vide manje, dok drugi tvrde da ih ima najmanje 12. Jedan korisnik je odlučio detaljnije da prouči fotografiju i došao je do nekih neverovatnih informacija.

"Ubacio sam vašu fotografiju u softver za analizu spektra boja, koji imamo na poslu (umetničko odeljenje u školi). Prepoznalo je 1176 različitih nijansi u vodi", napisao je.

"To je neverovatno. Pretpostavljam da bih trebao da promenim naslov", odgovorio je Boing333, koji, sudeći po njegovim ranijim postovima, dolazi sa Floride.

Rasprava se nakratko udaljila od fotografije, a razmenjeni su i neki saveti za posetu Hrvatskoj.

"Čuo sam da je Hrvatska prilično lepa. Mogu li da postavim pitanje? Mislim da sam čuo da se jedna od bivših jugoslovenskih nacija još bori sa nagaznim minama i da morate biti pametni pre nego što odete na planinarenje u određene oblasti. Da li to važi za Hrvatsku?", upitao je jedan Amerikanac. Neki su na ovo objasnili da su područja sa minama jasno označena, dok drugi misle da je ono što je čuo tačno samo za Bosnu i Hercegovinu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.