Šaip Kamberi nosilac liste 1Foto: Medija centar

Tokom vikenda počeće sakupljanje potpisa za predaju parlamentarne liste „Demokratska alternativa Albanaca – ujedinjena Dolina“, za parlamentarne izbore čiji nosioca će biti aktuelni predsednik SO Bujanovac Šaip Kamberi, potvrdili su za Danas albanski izvori na jugu Srbije.

Na listi će biti 12 kandidata za poslanike, među kojima su i Nagip Arifi iz Demokratske partije, Adnan Salihi iz Pokreta za demokratski progres  kojim je do smrti rukovodio Jonuz Musliju. Salihi je na aktuelnoj funkciji predsednika lokalnog parlamenta u Bujanovcu.

Na listi će biti i bivši predsednik Demokratske unije doline Skender Destani, koji je sa kompletnim članstvo pristupio stranci koju je osnovao Riza Haljimi.

Albanski izvor za Danas navodi da će na listi biti i predstavnik  Partije Demokratska alternativa aktuelnog predsednika Opštine Preševo  Šćiprima Arifija. Na listi za potencijalne narodne poslanike nema Ragmija Mustafe, predsednika Demokratske partije Albanaca i bivšeg predsednika preševske opštine.

Javnost u albanskoj sredini pomalo je iznenađena da se nakon mnogo političkih razmirica albanskih lokalnih političara, na listi nije našao i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari