EPIDEMIOLOZI ZARATILI ZBOG KORONE: Žestoka polemika doktora Predraga Kona i Zorana Radovanovića
Foto: Beta/Milan Obradović, Printscreen

Fajt na mrežama

EPIDEMIOLOZI ZARATILI ZBOG KORONE: Žestoka polemika doktora Predraga Kona i Zorana Radovanovića

Društvo -

Sukob Kolege na Fejsbuku sučelile mišljenja u vezi s tokom vođenja bitke s pandemijom opasnog virusa

Poznati srpski epidemiolozi dr Predrag Kon i njegov kolega dr Zoran Radovanović žestoko su se juče sukobili na društvenim mrežama zbog koronavirusa!

Najpre je Radovanović na svom Fejsbuk profilu izneo svoje viđenje situacije i zamerke kriznom štabu, na šta je Kon u postu na svom profilu poručio da postoje izvesne zablude i da ne deli mišljenje s Radovanovićem. Radovanović je, naime, reagovao na utiske o koroni koje je Kon pre nekoliko dana objavio na Fejsbuku i tom prilikom pomenuo Radovanovićeve stavove o javnim nabavkama, ističući da tu leži suštinska zabluda „mog prijatelja prof. Zorana Radovanovića, koja traje preko deset godina“.

Nabavke

- Bez vanrednog stanja i mogućnosti direktnih nabavki, na osnovu čitavog mog iskustva kroz ovakve situacije, mogli bismo da se slikamo. Naći će se pravnici koji će objašnjavati, govoriti suprotno. Govorim o onome što je život pokazao. I onda i sada miljama sam bio daleko od sprovođenja nabavki, i potpuno mi je bilo svejedno kako se sprovode jer su to radili drugi u skladu sa zakonom i ovlašćenjima - napisao je tada Kon.

Na to je Radovanović juče odgovorio da ga je „iznenadilo vraćanje kolege Kona na bajatu i neaktuelnu dilemu: vanredno stanje ili vanredna situacija“ i da se desilo ono što nije smelo da se desi - „javno sučeljavanje dva epidemiologa“.

foto: Facebook

Rigorozne mere

- Nesporna je tvrdnja dr Kona da bi bez preduzimanja mera broj žrtava kovida 19 u Srbiji bio mnogo veći od zvanično evidentiranih skoro 250 - naveo je Radovanović, uz konstataciju da smo imali najrigoroznije mere u regionu, ali i veliku stopu obolevanja.

Kon mu je na to poručio da „priprema odgovore“. - Zabluda postoji i odnosi se na činjenice da samo s proglašenjem epidemije ne može da se direktno vrše nabavke, i to je jedino što nikada nećemo da se složimo. Život i događaji to pokazuju. Tumačenja raznih će uvek biti. Što se tiče najgorih i najboljih u regionu, to ću ostaviti za detaljne analize - naveo je Kon.

Kurir / K. Vasković

Foto: Beta/Milan Obradović, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track