Biznis
Ministarstvo rada SAD: Porast NEZAPOSLENOSTI u svih 50 država

Ministarstvo rada SAD: Porast NEZAPOSLENOSTI u svih 50 država

Stope nezaposlenosti porasle su u svih 50 američkih država i okrugu Kolumbia u aprilu, pošto su napori da se obuzda pandemija korona virusa prisilili kompanije širom zemlje na zatvaranje, saopštilo je danas Ministarstvo rada SAD.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
SAD nezaposlenost Arlington virdžinija Foto: Profimedia
SAD nezaposlenost Arlington virdžinija

Biro zavoda za statistiku rada saopštio je da su 43 države postavile rekordno visoke stope nezaposlenosti prošlog meseca, a najviša je u Nevadi, državi koja se najviše oslanja na teško pogođeno ugostiteljstvo i prehrambene usluge, javlja Rojters.

Pročitajte još

Izveštaj o zaradama od 8. maja pokazao je da je u aprilu izgubljeno rekordnih 20,5 miliona radnih mesta, što je najveći pad u američkoj zaposlenosti od velike depresije.

Najgore u Kaliforniji, Njujorku i Teksasu

Prema poslednjem izveštaju, više od četvrtine gubitaka poslova koncentrisano u tri najveće američke države: Kaliforniji, koja je izgubila 2,3 miliona radnih mesta; Njujorku, koji je imao najveći broj slučajeva i smrti od kovid-19 u SAD i izgubio 1,8 miliona položaja; i Teksasu, koji je pretrpeo dvostruki udarac zbog pada cena nafte i izgubio 1,3 miliona radnih mesta.