Najnovije vesti
Vesti Svet
KORISTE PANDEMIJU ZA ŠVERC DROGE U paketima opreme za zaštitu od korone pokušali da prošvercuju METAMFETAMINE

KORISTE PANDEMIJU ZA ŠVERC DROGE U paketima opreme za zaštitu od korone pokušali da prošvercuju METAMFETAMINE

Kanadski krijumčari droge uhvaćeni su u pokušaju da iskoriste pandemiju Kovid-19 slanjem metamfetamina u Australiju, skrivenog u paketima opreme za zaštitu od korona virusa.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
droga Foto: Profimedia / RAS Srbija
droga

Kako je preneo kanadski "Nešenel post", australijski graničari su rekli da su dve pošiljke maski za lice i velike boce sredstva za dezinfekciju ruku zaplenjene u australijskom objektu za sortiranje pošte sa ovom izuzetno zaraznom uličnom drogom.

Paket poslat iz Kanade pregledan je u Sidneju 6. maja.

Na etiketi paketa pisalo je da sadrži lek i odeću, ali su agenti pronašli kutije s medicinskim maskama i bocama za dezinfekciju ruku. Ispod pošiljke, u lažnom dnu ambalaže, nalazila se vakumski zatvorena vrećica puna kristalne supstance.

Pročitajte još

Nakon testa, potvrđeno je da je reč o metamfetaminu koji je težio jedan kilogram, saopštila je u četvrtak australijska pogranična služba.

Australisjka služba navodi i da je kasnije pronađen paket slične veličine na istoj lokaciji za sortiranje pošte i da je ponovo stigao iz Kanade. Takođe je sadržao kutije s maskama za lice i bocama za dezinfekciju ruku. Ovoga puta, metamfetamin je bio napunjen u boce za dezinfekciju ruku. Ova druga pošiljka je težila 800 grama.

Australija - raj za kanadske švercere droge

Nastavlja se rastući trend kanadskih krijumčara droge koji naporno rade na probijanju australijskih granica, gde su cene droga obično mnogo veće nego u Severnoj Americi, navodi "Nešenel interest". Poslednjih godina uhapšeni su brojni Kanađani zbog šverca droge na australijskim aerodromima i lukama.

Neki su otkriveni s drogom skrivenom u koferima, dok su drugi slali pošiljke skrivene u kontejnerima prekookeanskih brodova, poput neverovatnih 645 kilograma ekstazija, koji je pronađen u pošiljci roštilja početkom ove godine, podseća kanadski list.