Bio je jedinac, njegova majka neće to moći da podnese, nadala se da je živ: Sahranjen Aleksandar Halabrin (26), čije su delove tela kod Sopota pronašli psi (VIDEO)

Z. U. - J. D. Lj.

22. 05. 2020. u 21:27

Zakopao ga je neko ko poznaje teren, drugi se ovde ne bi snašli, sigurno su ga doneli mrtvog i tu zakopali - pričaju meštani

Био је јединац, његова мајка неће то моћи да поднесе, надала се да је жив: Сахрањен Александар Халабрин (26), чије су делове тела код Сопота пронашли пси (ВИДЕО)

Mirko Maksimović pokazuje gde je nađeno telo Foto Z. Uskoković

NA mesnom groblju u selu Janošik, kod Plandišta, danas je sahranjen Aleksandar Halabrin (26), čije je beživotno telo pronađeno zakopano pre nekoliko dana u vikend-nasilju Vis u mestu Parcani, nedaleko od Sopota. Na obdukciji je utvrđeno da je mladić ubijen hicima u glavu!

Aleksandrovo telo, koje je bilo u improvizovanoj rupi na napuštenoj parceli, pronašao je 16. maja oko 10 sati ujutru meštanin Mirko Maksimović, koji je čuvao koze.

- Psi su obletali oko jedne iskopine i čudno lajali - ispričao nam je ovaj meštanin Parcana. - Približio sam se da vidim zbog čega su se uznemirli i stao sam kao ukopan. Video sam ostatke tela. Gornji deo tela je bio izvan rupe, a donji u najlonu i prekriven zemljom. Po ostacima lobanje i zubima video sam da je reč o mlađoj osobi. Uzeo sam telefon da pozovem policiju. Jedva sam otkucao brojeve koliko su mi se ruke tresle.

SAT U ŠIBLjU NEDALEKO od mesta gde je bilo zakopano telo mladića, u šiblju, policija je pronašla ručni časovnik. Poslat je na veštačenje kako bi se utvrdilo da li pripada ubijenom ili nekom od njegovih krvnika. Policija, takođe, istražuje, da li je Aleksandar tu ubijen ili je donet kako bi se počinioci otarasili dokaza.
- Njega je zakopao ovde samo neko ko poznaje teren, drugi se ovde ne bi snašli - pričaju meštani. - Sigurno su ga doneli mrtvog i tu zakopali.

Policija je ubrzo stigla na napušteno imanje lokalne porodice. Prema rečima Maksimovića, taj deo nije obrađivan više od 20 godina. Posle uviđaja telo je prebačeno u Institut za sudsku medicinu, gde je utvrđen identitet mladića, kao i uzrok smrti.

- Improvizovana grobnica je bila plitko iskopana - priča nam Maksimović. - Videlo se da nedostaju neki delovi tela. Ovde ima mnogo divljih svinja i pasa i mora da su životinje otkopale gornji deo. Tako sam ga i pronašao. Siroto dete. Čuo sam posle da majka ima samo njega.

Njegov nestanak upravo je majka i prijavila, i to još 20. marta.

- Svi smo se nadali da ćemo ga pronaći živog i zdravog - rekao je novinarima jedan od Aleksandrovih rođaka. - Ono što je činjenica, jeste da je on tog dana trebalo da se sastane sa nekim osobama na Banjici. Tačnije, oko 15.30 otišao je da sačeka nekoga da ga "pokupi". Tako nam je ispričao. Tad je poslednji put viđen, i za porodicu je ostala misterija do kraja da li je uopšte do tog susreta došlo, da li nekome zamerio i ko je i zbog čega, svirepo ubio našeg Aleksandra.

Porodica sada iščekuje da policija odradi svoj deo posla i da se pronađu ubice svirepo ubijenog Aleksandra.

- Najteže je Aleksandrovom mami, mojoj tetki - priča jedan od rođaka. - Ona je samohrana majka, bila je jako vezana za njega i oduvek je strahovala i bojala se za sina. Aleksandar je bio sin jedinac. Ne znam, ali plašim se da tetka ovo neće moći da podnese...

Aleksandar Halabrin

Iako se, po tvrdnjama rođaka, šuškalo da je, navodno, Aleksandar bio umešan u "sumnjive poslove" i bio blizak sa nekim osobama koje imaju kriminalnu prošlost, sada veruju da ga je to i koštalo glave. Njegova porodica je do zadnjeg trena verovala da se on negde sklonio, čim se toliko dugo nije javljao.

U selu Parcani i u petak, nekoliko dana posle pronalaska Aleksandrovog tela, ne mogu da veruju da je neko iskoristio napušteno imanje i da daleko od očiju javnosti "zakopa" ubijenog mladića.





- Bože i sada kada sklopim oči, vidim taj prizor - kaže nam Maksimović.

- Jezivo. Video sam njegovu fotografiju. Bio je lep dečko. Šteta, kakvi to neljudi su mogli tako nešto da urade.





Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Posmatrac

22.05.2020. 23:21

Da bi se ubista i kriminal smanjili trebaju kazne da budu mnogo vece. Zatvori treba da budu moderniji sa mogucnoscu drustveno korisnog rada za zatvorenike koji to zele i kojima bi se kazna zbog toga umanjila.

SRBA

23.05.2020. 18:06

@Posmatrac - Treba uvesti generalno pravilo "zivot za zivot", sto ne znasi smrtnu kaznu jer je ukinuta (pitanje da li je trebalo ukidati) ali da se za namerno uzet zivot MORA odgovarati dozivotnom robijom bez mogucnosti skracenja kazne ikada. Ako neko uzme neciji zivot, najmanje sto se ocekuje je da i ta osoba bar nikada ne provede ni dan svog zivota na slobodi vise. To bi bila pravda, i to bi svakako uticalo da se manje ovakvih stvari desava.