Lutovac odlaže sednicu GO DS za 21. jun, na dan izbora

NovostiOnline/D.M.

22. 05. 2020. u 22:18

Struja koja je već dugo nezadovoljna načinom na koji Lutovac vodi stranku smatra da se iza odlaganja sednice krije još jedan pokušaj aktuelnog šefa demokrata da po svaku cenu izbegne raspravu o njegovom ostanku na čelu stranke

Лутовац одлаже седницу ГО ДС за 21. јун, на дан избора

Foto Tanjug

LIDER demokrata Zoran Lutovac pomera sednicu Glavnog odbora ove stranke - koja je trebalo da se održi 31. maja - za 21. jun, na dan izbora, pod objašnjenjem da želi da i ona simbolično bude deo kampanje bojkota izlaska na birališta.

Struja koja je već dugo nezadovoljna načinom na koji Lutovac vodi stranku smatra da se iza odlaganja sednice krije još jedan pokušaj aktuelnog šefa demokrata da po svaku cenu izbegne raspravu o njegovom ostanku na čelu stranke.


Članovi GO, kako saznajemo, do kasno večerasnisu zvanično obavešteni o novom terminu sednice, ali naši izvori dodaju da su i očekivali ovakav potez predsednika DS. Naime, kako su „Novosti“ već pisale, on već danima u krugovima demokrata najavljuje mogućnost da se sednica ne održi 31. maja, navodno iz razloga zdravstvene bezbednosti, jer je zabranjeno okupljanje više od 100 ljudi, a za kvorum za održavanje sednice GO mora biti prisutno više od 200 članova.


Pri tom, okupljanje vrha DS planirano je u Sali beogradske opštine Stari grad, gde ne može da se obezbedi propisan razmak od minimum dva metra između prisutnih na sednici.


PO PRIJAVI LUTOVCA


Potpredsednica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov je u policijskojupravi u Ulici despota Stefana dala izjavu po prijavi koju je protiv nje podneo šef demokrata Zoran Lutovac.


Jerkov je za rekla da je policiji dala izjavu u svojstvu građanke po prijavi koju je podnela DS i da je sada na nadležnim organima da vide šta će se dešavati dalje sa tom prijavom.


Ona je objasnila da je policiju interesovalo da li je zajedno sa dvojicom svojih kolega odnela potpise u centralu DS 12. maja, kada su i sakupljeni, kao i kako je izgledao proces sakupljanja potpisa i koje su procedure u DS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Гојко

22.05.2020. 23:10

Nadam se odluci vlade da se mogu okupljati ljudi do njih 250 pocev od 31. maja.