Novo žarište korone u Zaječaru? Obolelo 13 radnika Narodnog pozorišta, čekaju se rezultati za još 40 osoba (FOTO)

NovostiOnline

22. 05. 2020. u 19:14

Kako "Novosti" nezvanično saznaju 13 novoobolelih je iz Narodnog pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović", dok se rezultati čekaju za još 40 radnika u teatru

Ново жариште короне у Зајечару? Оболело 13 радника Народног позоришта, чекају се резултати за још 40 особа (ФОТО)

Foto: Z.Knežević

PRISUSTVO virusa korona potvrđeno je danas kod 13 radnika Narodnog pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović", dok se rezultati čekaju za još 40 zaposlenih u teatru, nezvanično saznaju "Novosti".

Informaciju o broju novoobolelih potvrdio je danas i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić na svom "Fejsbuk" profilu.


- Na osnovu novopristiglih 61. rezultata građana Zaječara, iz labaratorija u Beogradu, danas je prisustvo virusa potvrđeno kod još njih 13. Sa jutrošnjim brojem (2 covid-19 pozitivna) sada u gradu, od početka epidemije, na osnovu 1927 testiranih i 1775 obrađenih testiva, imamo 110 potvrđenih pozitivnih slučajeva covid-19 virusa.

Sve potvrđene osobe su asimptomatične ili sa lakšim simptomima bolesti. Većina obolelih su mlađe životne dobi (i to najmlađa 24 a najstarija 62. godine).

Za 152 uzorka rezultati testiranja se još uvek očekuju.

Ovakav, nagli porast broja inficiranih osoba, bez simptoma, upozorava na to da budemo oprezni i da POŠTUJEMO MERE lične zaštite i distance.

Nasležne sanitarne službe i komunalne milicije dobiće dodatne naloge za kontrolu primene mera ŠVS grada - napisao je Ničić.




Kako "Novosti" saznaju testiranje na virus korona u Zaječaru će od ponedeljka krenuti i po preduzećima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije