Dve osobe preživele pad aviona u Karačiju

Putnički avion Pakistan Internešenel Erlajnsa srušio se u Karačiju tokom leta iz Lahorea.
Dve osobe preživele pad aviona u Karačiju
Foto: FoNet/AP
Zvaničnici pakistanskog civilnog vazduhoplovstva saopštili su da su dve osobe preživele pad aviona sa 98 putnika i članova posade. Najmanje 40 ljudi je poginulo, saopštila je spasilačka služba privremeni bilans žrtava.
 
Informaciju o padu je potvrdio i portparol te kompanije.
 
"Za sada smo pronašli 40 tela", navela je spasilačka služba.
 
Lokalne vlasti su ranije navele da su svi putnici stradali. Međutim, lokalne televizije su prenele izjavu jedne osobe na licu mesta koja je rekla da ima preživelih.
 
U prvim izveštajima navodilo se da je avionu bilo 107 putnika i članova posade, ali je kasnije precizirano da je bio 91 putnik i još sedam članova posade.
 
Avion je leteo iz Lahorea prema međunarodnom aerodromu Džinah, jednom od najprometnijih pakistanskih aerodroma.
 
Gradonačelnik Karačija Vasim Ahtar izjavio je da je nekoliko kuća uništeno u padu aviona pakistanske aviokompanije PIA (Pakistan international Airlines). Za sada se ne zna da li je neko stradao u tim kućama.
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da je pilot dao uzbunu pošto je avion ostao bez jednog motora.
 
Nesreća se dogodila nekoliko dana pošto je Pakistan ponovo pokrenuo komercijalne letove unutar zemlje. Te veze su bile u prekidu više od mesec dana zbog epidemije korona virusa.
 
U Pakistanu se relativno često dešavaju avionske i helikopterske nesreće. Poslednja avionska nesreća dogodila se u decembru 2016. godine. Tada se avion iste kompaniije, PIA, srušio u planinskoj oblasti na severu. Poginulo je 47 osoba.
 
Najgora nesreća se dogodila 2010. godine. Avion Erbasa 321 na relaciji Karači-Islamabad, srušio se neposredno pre sletanja. Tada su stradale 152 osobe.
 
U toku je spasilačka akcija i hitna pomoć je na licu mesta. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.