Krali nakit sa pokojnika: Privedena dovijca zbog skrnavljenja grobova

NovostiOnline/M.L.

22. 05. 2020. u 18:18

Pripadnici policije uhapsili su Kragujevčanina D.T.(19),koji se sumnjiči za tešku krađu. Priveden je i jedan sedamnaestogodišnjak,takođe oz ovog grada, osumnjičen za isto krivično delo

Крали накит са покојника: Приведена довијца због скрнављења гробова

Foto Depositphotos

Kragujevac - Pripadnici policije uhapsili su Kragujevčanina D.T.(19),koji se sumnjiči za tešku krađu. Priveden je i jedan sedamnaestogodišnjak,takođe oz ovog grada, osumnjičen za isto krivično delo, a njih dvojica se terete da su u aprilu ove godine oskrnavili grobove u ovdašnjem naselju Erdeč.


Prema jučerašnjem saopštenju iz kragujevačke policije,oni se sumnjiče da su na seoskom groblju u Erdeču pomerali nadgrobne ploče sa grobova i iz kovčega krali nakit i druge predmete.


O ovom neskavidašnjem slučaju ,koji se desio tokom aprila ove godine ,pisale su „Novosti“. Reč je,inače,o starom seoskom groblju udaljenom od centra ovog naselja oko šest kilometara. Žitelji ovog mesta,uznemireni zbog skrnavljenja grobova, obevestili su tada policiju i novinare. Prema priči meštana,oskrnavljene su četiri grobnice na tom groblju.


Osumnjičenom D.T. određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti sproveden u Osnovno javno tužilaštvo u Kragujevcu. Prijava protiv maloletnika će,kako navode u policiji,biti podneta u redovnom postupku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije