Kurti: Prihvatićemo odluku Ustavnog suda, ako je ustavna

Odlazeći kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da će poštovati odluku Ustavnog suda o dekretu predsednika Hašima Tačija o izboru mandatara nove vlade.

Izvor: Tanjug

Petak, 22.05.2020.

16:19

Kurti: Prihvatićemo odluku Ustavnog suda, ako je ustavna
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Kako je rekao, sve dok je u skladu sa Ustavom, prenosi RTK.

"Poštovaćemo presudu Ustavnog suda, sve dok je ona u skladu sa Ustavom", kratko je rekao Kurti.

Kako se navodi, podseća se da Samoopredeljenje očekuje da će Ustavni sud poništiti Tačijev dekret kojim mandat za formiranje vlade daje funkcioneru Demokratske stranke Kosova (DSK) Avdulahu Hotiju, ali i na reči ministarke pravde Aljbuljene Hadžiju, koja je ocenila da bi u suprotnom to značilo da sud nije nezavian i da reč o akcijama u korist Tačijevih interesa.

Njen suprug Aljban Krasnići, takođe član Samoopredeljenja, upozorio je ranije danas da je moguće da će doći i do "masovne pobune" građana ako sud ne postupi onako kako propisuje Ustav, po mišljenju te stranke, prenosi Kosovo onlajn.

Ustavni sud suspendovao je Tačijev dekret o davanju mandata uz poruku da će konačnu odluku doneti do 29. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: