Aleksander Švolov (©AFP)
Aleksander Švolov (©AFP)

Nemci golmane mogu da izvoze kamionima

Vreme čitanja: 1min | pet. 22.05.20. | 11:38

Benfika i Ajaks stali u red za Frajburgovog Aleksandera Švolova

Dugo se već vodi polemika u nemačkoj javnosti, ko treba da bude prvi golman reprezentacije: Manuel Nojer ili Mark Andre Ter Štegen? U Bajernu je Nojerov rival još jedna supertalentovana jedinica Aleksander Nibel. Ali nije to sve od proizvoda čuvene nemačke škole golmana. Štaviše, čini se da su Nemci polako preuzeli primat od Italijana, koji su 90-ih godina prošlog veka, bili nedodirljivi među stativama. Sada Nemci ne znaju šta će s tolikim golmanima. Imaju i Kevina Trapa i Bernda Lena, a imaju i Aleksandera Švolova.

Ko ne gleda Bundesligu tako pažljivo možda ga i ne zna, ali reč je o 27-godišnjem golmanu Frajburga koji bi ovog leta mogao da dobije priliku na velikoj sceni, jer su prema pisanju uglednog Kikera za njegove usluge zainteresovani Benfika, Ajaks i Šalke.

Izabrane vesti

Problem za Šalke je taj što ne može da isprati finansijske zahteve Frajburga i samog Švolova. U njegovom ugovoru je izlazna klauzula od 8.000.000 evra, u post-korona eri nije to mala para za golmana. Doduše, Švolov ima čime da se podiči, ove sezone je odbranio 73 odsto šuteva koji su išli u okvir Frajburgovog gola. Poređenja radi, procenat Manuela Nojera je 70,8 odsto.

Benfika i Ajaks će svejedno morati da se otvore, jer iz Lisabona verovatno ide Odisejas Vlahodimos, a iz Amsterdama Andre Onana. Šalke ostaje bez Nibela, ali ne bi baš da ide toliko daleko sa cenom.



tagovi

Aleksander Švolov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara