Kaderska senzacija u Minhenu – za nepuna 3 sata skupljeno preko 1 160 000 eura za izgradnju islamskog centra

3
344

Mnoge velike stvari u povijesti islama desile su u odabranim noćima. Noć Lejletul-kadr, bolja od hiljadu drugih mjeseci za muslimane Minhena sinoć je imala posebnu vrijednost.

Naime, glavni imam njemačke regije Bayern Izet-ef. Bibić odlučio je da aktuelizira stari projekat islamskog centra i na Whattsapp grupi članova i simpatizera džemata Fedžr u Minhenu pokrene akciju za sakupljanje novca za izgradnju, kako ga nazvaše, centralne džamije i islamskog foruma u centru ovog njemačkog velegrada.

Nakon samo tri sata od pokretanja akcije sakupljeno je nevjerovatnih 1 160 000 eura obećanih sredstava, što je nevjerovatan podatak. Tim povodom iz Minhena nam se javio Izet-ef. Bibić koji se, prije svega, zahvalio svim donatorima i hfz. Benjaminu-ef. Idrizu što je bio dio aktueliziranja ovog pitanja. Bošnjaci koji žive u toj njemačkoj regiji zaista su pokazali svoju veličinu i iskrenost namjere da im Allahova kuća bude ljepša od njihovih kuća.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

  1. Ela ti bi pod hitno morao posjetiti pshijatra da sebe proispitaš šta je stobom? Pet žena istina je da se u kur'anu nigdje ne spominje a četiri žene se spominju na više mjesa. A što zažešfa se u tom narodu vidi zlo u očima to je obrnuto! Od kada Isllam postoi svi muslimani svijeta nisu ubili ni dvadeseti u to isto razdoblje koliko su kšćani odnosno hrišćani ubili nedužnih ljudi. Tako da ste vi najveći teroristi svih vremena svijeta!!!

  2. Uzas..taj narod su nevjernici kaze vjeruju u Alaha i u Kuran..a ne pridrzavaju se nicega iz tog kurana..u Kuranu nigdje ne pise da ubijas..i da imas po 5 zena..tom narodu u ocima se vidi zlo..samo sire zlo..sta ce nama u nemuslimanskim zemljama bilo kakve damije i Alahove kuce..kako mi ne gradimo svoje crkve po njihovim zemljama..zasto zato sto nam ne bi dozvolili,a svoje sjeme zla sade di god oni hoce..eto i to je opet bespramno..da imaju stida ne bi se sirili po katolickim zemljama..imaju ih tako puno samo zato s 5 zena pravi djecu i svakoj napravi ih po desetoro…

  3. To je dijaspora! InšhaAllah ćemo i našeg Sultana tako dovesti na vlast u Šeher Sandžaku. A kijametkoaliciju poslat na deponiju!.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.