Ex -Yu

Plenković: Milanović poslao jasnu poruku SDP-u

Plenković: Milanović poslao jasnu poruku SDP-u
Foto: Ilustracija | Plenković: Milanović poslao jasnu poruku SDP-u

ZAGREB - Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković ocijenio je da je izjava predsjednika Zorana MIlanovića o tome da razmišlja da ne glasa na predstojećim parlamentrnim izborima, jasna poruka predsjedniku najuticajnije opozicione SDP Davoru Bernaridiću.

Milanović, inače, bivši predsjednik SDP i premijer u sinoćnjem je intervjuu za hrvatsku Novu tv rekao da će tokom izborne kampanje biti neutralan, te da razmišlja da li će uopšte izađi na izbori da mu, kako kaže, ne bi zamjerili da je pristrasan.

"Mislim da je to za Davora Bernardića jedna vrlo značajna poruka", rekao je premijer, nakon otvaranja radova na Osnovnoj školi "Vladimir Nazor" u Varaždinskoj županiji.

Dodao je da će HDZ o eventualnim koalicijama i formiranju parlamentarne većine odlučivati nakon izbora, kada, kako je rekao, vide kome su hrvatski građani dali povjerenje.

Na opasku da je lakše u izbornu trku ići iz pozicije vladajuće stranke, Plenković je podsjetio da na prošlim izborima nije bio na toj poziciji, pa je HDZ pobijedio, prenijeli su hrvatski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije