Najnovije vesti
Vesti Hronika
(VIDEO) IZRUČENJE ŠEFA ZAGORIČKOG KLANA Gile Stanišić proteran iz Srbije, zabranjen mu ulazak naredne DVE GODINE

(VIDEO) IZRUČENJE ŠEFA ZAGORIČKOG KLANA Gile Stanišić proteran iz Srbije, zabranjen mu ulazak naredne DVE GODINE

Crnogorac Radoslav Gile Stanišić (36), u evidencijama označen kao prvi čovek zagoričkog klana bliskog kavačkoj kriminalnoj grupi, uhapšen je juče u Beogradu, novčano kažnjen a zatim predat crnogorskoj policiji na graničnom prelazu Dobrakovo.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Crnogorska policija hapšenje Foto: Profimedia / RAS Srbija
Crnogorska policija hapšenje

Stanišić je u Beogradu uhapšen zbog ilegalnog prelaska državne granice, a proverama je zatim utvrđeno da se ovo lice na teritoriji Crne Gore sumnjiči da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Nakon sprovedenog prekršajnog postupka u Prekršajnom sudu u Beogradu, osuđen je na novčanu kaznu od 100.000 dinara, a onda je proteran iz Srbije. U našu zemlju neće moći da uđe naredne dve godine.

Kasnije uveče, na graničnom prelazu Dobrakovo uhapšen je od strane crnogorske policije. Krivično delo zbog kog ga traže tamošnji organi reda odnosi se na podstrekivanje paljenja automobila na štetu redakcije "Vijesti". Iste večeri je sproveden u Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

Pročitajte još

- Razmenom informacija i saradnjom crnogorske policije i policije Republike Srbije danas u Beogradu uhapšen je R. S. koji se u Crnoj Gori tereti za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja na štetu ND "Vijesti" - saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su saopštili da su u toku policijsko - tužilačke aktivnosti u odnosu na Stanišića.

"Vijesti" su pre par dana objavile da je Stanišić morao iz spuškog zatvora pre devet godina organizovati maloletne D. M. i S. P. da zapale više redakcijskih automobila nezavisnog dnevnika “Vijesti”, jer je celu 2011. proveo iza rešetaka...

Taj Podgoričanin nedavno je osumnjičen da je nalogodavac serije paljenja vozila "Vijesti", koja je počela 14. jula 2011. godine.

Da je Stanišić svih 365 dana te godine bio u zatvoru, potvrdili su “Vijestima” iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, objašnjavajući da je prvih meseci bio u Istražnom zatvoru, a potom u Kazneno-popravnom domu.

Braća Stanišić bliska su kavačkom kriminalnom klanu. Sa njima su se, navodno, povezali tokom boravka iza spuških bedema.

Iako se u bezbednosnim službama od proleća 2018. godine spekulisalo da su Stanišići, do tada bliski škaljarcima, "promenili dres" to se potvrdilo tek krajem 2019. godine kada je iz Istražnog zatvora izašao jedan od vođa kavačana - Slobodan Kašćelan.

Braća Stanišić i nekoliko njima bliskih osoba čekali su tog Kotoranina ispred zatvora, a potom i ispred zgrade podgoričkog Centra bezbednsoti. Ista ekipa, krajem februara je ispred CB Podgorica čekala osumnjičenog za dva ubistva - navodnog pucača kavčana, Marija Miloševića.