Dr Grujičić: Stekli smo kolektivni imunitet

Virus korona jenjava, sve je manje pacijenata na respiratorima što pokazuje da je dostignut kolektivni imunitet ocenila je danas direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danica Grujičić.
Dr Grujičić: Stekli smo kolektivni imunitet
Foto: 021.rs
Ona je za TV Prva istakla da će prema nekim procenama Covid-19 sledeće godine biti jedan od vidova gripa, ocenivši da se sada nalazimo u mirnoj fazi epidemije.
 
Dodala je da je broj testiranih građana u Srbiji veći od testiranih u državama iz okruženja, ukazujući da takva brojka ide u prilog epidemiološkoj statistici u našoj zemlji.
 
"Mislim da je državni zdravstveni sistem položio ispit. Ovo Ministarstvo zdravlja je, kada su onkološki bolesnici u pitanju, mnogo učinilo da se opremimo, ne samo zgradama nego i aparatima", navela je Grujičić.
 
Na pitanje da li je struka sada prednost dala ekonomiji, s obzirom na to da se "prerano otvaraju granice i da možemo imati uvezene slučajeve korone", Grujičić kaže da je moguće da je struka htela da se u ovom trenutku osvrne na ekonomski aspekt, napominjući da smo bezbedni.
 
Dr Grujičić tvrdi da smo stekli kolektivni imunitet.
  • Hm

    23.05.2020 01:22
    Stekli smo "izborni imunitet" da vašima ne opadne rejting do jeseni... Vi ste odličan neurohirurg ne petljajte se u ono čime se ne bavite, ajde da ste rekli da virulentnost virusa slabi pa da vam i verujemo, ali mi ni k od kokektivnog imuniteta nemamo...
  • Kliničar

    22.05.2020 19:04
    Nema kolektivnog imuniteta
    Mesec ipo dana svi zatvoreni možda bude 5% ali to je vrlo malo.
  • milicica

    22.05.2020 16:31
    mislim
    Da ste velik strucnjak i da pripadate maloj vecini koja istinski voli Srbiju ali ovo vam ne verujem i pali ste u mojim ocima . Nisam strucnjak ali za tako nesto je jako jako rano.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.