Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Mazalica: Skupština nije bila suspendovana za vreme vanrednog stanja

Mazalica: Skupština nije bila suspendovana za vreme vanrednog stanja

Poslanik SNSD Srđan Mazalica rekao je večeras da Narodna skupština nije bila suspendovana za vreme vanrednog stanja kao što tvrdi opozicija, piše Srna.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

– Teoretski gledano Narodna skupština je mogla da zaseda, ali mi smo preneli nadležnost predsedniku Republike koji je mogao da blagovremeno i efikasno donosi važne odluke kojima je omogućena efiksana borba protiv virusa korona, ali i normalan život u različitim oblastima – rekao je Mazalica na posebnoj sednici parlamenta Republike Srpske, prenosi Srpskainfo.

On je istakao da se odlukama pomagalo i privredi kako bi se konsolidovala i što lakše pretrpela posledice.

– Ovdje ne riječ o diktaturi, ni pritisku jer odluke koje su donesene verifikujemo na ovoj sednici. Predsednik Republike je pazio da uredbe budu u interesu građana, privrede i Srpske – dodao je Mazalica.

Prema njegovim rečima, Vlada Srpske je donosila brojne mere, među kojima je hitna isplata povrata poreza i doprinosa za povećanje plata u prošloj godini, privremenu odgodu plaćanja poreskih obaveza za privredne subjekte i ostale značajne odluke.

– Sve što je govoreno za poljoprivredu i mnoge druge mere su donesene, a mali deo toga je regulisan uredbom sa zakonskom snagom o poreskim merama za ublažavanju ekonomskih posledica o kojima razgovaramo – kaže Mazalica.

Posebena sednica Narodne skupštine Republike Srpske prekinuta je i biće nastavljena sutra raspravom o akatima koje je doneo predsednik Republike za vreme vanrednog stanja i donošenju odluke o prestanku važenja uredbi sa zakonskom snagom.

Biće razmatran i Predlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta Republike Srpske i Predlog zakona o izmenama Zakona o izvršenju budžeta Srpske za 2020. godinu, po hitnom postupku. Sednica će biti nastavljena u 10 časova.