Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Žunić: Parlament u vanrednim okolnostima NIJE MOGAO BITI OPERATIVAN

Žunić: Parlament u vanrednim okolnostima NIJE MOGAO BITI OPERATIVAN

Šef Kluba poslanika SNSD Igor Žunić smatra da u vanrednim okolnostima Narodna skupština Republike Srpske nije mogla raditi operativno i istakao da su mere koje su donošene u Srpskoj pomogle da građani bolje prođu kroz ova dva meseca epidemije virusa korona, a osnovne ekonomske i poreske mere održale privredu i radnike u Republici Srpskoj, piše Srna.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

– Preneli smo ovlaštenja na predsednika Republike Srpske Željku Cvijanović, verovali joj, a iza nje stoji Ustav Republike Srpske, njena odgovornost, a i ona sama da nijednu uredbu neće zloupotrebiti – istakao je Žunić, prenosi Srpskainfo.

Tokom skupštinske rasprave o potvrđivanju akata koje je donela predsednica Republike za vreme vanrednog stanja i donošenju odluke o prestanku važećih uredbi sa zakonskom snagom, Žunić je naveo da se vidi da se svih 19 uredbi koje su po različitim osnovama postavljene tiču samo situacije sa virusom korona.

Pročitajte još

– Tu ima mera pomoći ekonomiji, privrednicima, poljoprivrednicima, rokovima za sudske presude, sudske radnje, upravne sporove, osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja i svih pitanja koja se tiču funkcionisanja građana, pokretanja privredne aktivnosti, a pre svega onih koji su ugroženi zdravstveno, da svi, bez obzira na osiguranje, imaju mogućnost da se leče – istakao je Žunić.

On je naglasio da je u Republici Srpskoj za 15 puta manje radnika ostalo bez posla u odnosu na Federaciju BiH.

– To je zato što smo doneli mere na vreme – istakao je Žunić i dodao da za vreme epidemije virusa korona život u Srpskoj nije stao, već tekao i da su isplaćene penzije, borački dodatak, invalidnine.