RODMAN NE BI MOGAO DA SARAĐUJE SA MALJKOVIĆEM ILI PEŠIĆEM: Kukoč pričao o disciplini u ekipama koje su trenirali Srbi
Foto: Profimedia

nema dilemu

RODMAN NE BI MOGAO DA SARAĐUJE SA MALJKOVIĆEM ILI PEŠIĆEM: Kukoč pričao o disciplini u ekipama koje su trenirali Srbi

Košarka -

Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč rekao je da bi kontroverznom Denisu Rodmanu bilo teško da sarađauje sa srpskim trenerima poput Božidara Maljkovića ili Svetislava Pešića

Naši stručnjaci su poznati da drže do discipline u ekipama koje vode, a to se sigurno ne bi moglo reći za bivšeg igrača Čikaga, koji je bio poznat po raznim skandalima tokom karijere. - Rodman bi se teško snašao sa trenerima poput Božidara Maljkovića, Svetislava Pešića, Dušana Ivanovića, Petar Skansi. To su sve bili moji treneri, i znam koliko su bili sjajni. Znalo se ko šta sme, a ko ne sme. Bilo je logično, ja sam trener, i moraju svi da me slušaju. Možete da zamislite Rodmana u tim okolnostima. Generalno, njemu bi bilo teško da igra u Evropi - rekao je Kukoč.

On se osvrnuo i na njegovog trenera iz Čikaga Fila Džeksona, napominjući da je znao da sarađuje sa igračima.

- Ono što mi se svidelo kod njega je dar pored toga što poseduje znanje, imao i posebnu sposobnost da vam uđe u dušu i razume vas kao čovek i ličnost. Mogao je da vidi 'unutar tebe'. Šta voliš, koliko izdržavaš i koja su ti ograničenja. Nema mnogo ljudi te mogućnosti, poručio je Kukoč.

(M. N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track