Zaštitnik građana čeka dopunske odgovore MUP zbog bakljada

Zaštitnik građana tražio je dopunu odgovora od MUP-a u okviru postupka kontrole rada policije u vezi sa njihovim postupanjem tokom bakljada na zgradama širom Srbije.
Zaštitnik građana čeka dopunske odgovore MUP zbog bakljada
Foto: Pixabay
Kako navode u odgovoru Insajderu iz ove institucije, dok od MUP-a čekaju dopunske odgovore, Zaštitnik građana pokrenuo je postupak kontrole i prema Komunalnoj miliciji.
 
Zaštitnik građana Zoran Pašalić, kako je rekao za Insajder, 30. aprila je po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva unutrašnjih poslova.
 
Postupak je, kako navodi, pokrenut nakon saznanja iz medija o tome da se određene grupe građana okupljaju uprkos zabrani kretanja u Beogradu i drugim gradovima Srbije i da tom prilikom uznemiravaju ostale građane, a da policijski službenici nisu prema njima preduzeli mere iz svoje nadležnosti.
 
Tada je uputio pitanja MUP-u o reagovanju policije za vreme bakljada. Odgovori su, kako navodi Zaštitnik građana za Insajder, stigli pre zakonskog roka od 15 dana, ali je Zaštitnik građana zatražio dopunu odgovora.
 
"Nakon prikupljenih svih činjenica Zaštitnik građana će izaći u javnost sa svojim nalazima o ovom događaju", navodi se u odgovoru Insajderu.
  • Горан

    21.05.2020 09:14
    Свака част
    ...а за противградне ракете се нема
  • RVosha

    21.05.2020 09:14
    Smrdija
    docekace ih
  • Uvređen

    21.05.2020 08:28
    Biće
    Ima se načeka!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.