Najnovije vesti
Vesti Hronika
PORODIČNO NASILJE U VELIKOM GRADIŠTU Pijan krvnički pretukao majku, nasrnuo na babu, pa uzeo pušku i pretio da će ih ubiti

PORODIČNO NASILJE U VELIKOM GRADIŠTU Pijan krvnički pretukao majku, nasrnuo na babu, pa uzeo pušku i pretio da će ih ubiti

U selu Sirakovu u Opštini Veliko Gradište u porodičnoj kući A.J. (33) usled svađe nasilnički je nasrnuo na svoju majku M.J. (49) koju je krvnički pretukao nanevši joj povrede glave udarcima pesnicom.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Nasilje ilustracija Foto: RAS / RAS Srbija
Nasilje ilustracija

U vidno alkoholisanom stanju A.J. je krenuo da vređa i nasrće na svoju babu A.Ž. (84), a nakon toga je nesretnim ženama pretio ubistvom, uperivši pušku M70 u njih koja je u svom okviru imala metke, piše Informer.

Pročitajte još

Uvidevši šta je uradio, nasilnik je krenuo da plače i otišao u susedno selo kod rođaka , koji ga je posavetovao da mu preda oružje i ode kući. Nakon toga rođak je događaj prijavio policiji u Velikom Gradištu koja je osumnjičenog A.J. lišila slobode i odredila meru zadržavanja od 48 sati.

Osnovno Javno Tužilaštvo u Velikom Gradištu podnelo je krivičnu prijavi protiv A.J. iz sela Sirakovo zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici. Slučaj je predat u nadležnost Višeg javnog Tušilaštva i zbog sumnje da je u isto vreme učinjeno još jedno krivično delo , nelegalno držanje i posedovanje vatrenog oružja.

Ovaj nemili događaj svoj epilog dobiće na sudu, a osumnjičenom A.J. kojem je analizom krvi utvrđeno 1,5 promila alkohola , kako Informer saznaje za krivično delo porodičnog nasilja preti kazna od tri godine zatvora, dok je za nelegalno posedovnje vatrenog oružja zaprećena kazna čak i do 10 godina zatvora.